Порушниця спочатку хотіла помститися подрузі / фото facebook.com/gunp.odessa

В Одесі викрито 15-річну школярку, яка поширювала в соціальних мережах дитячу порнографію.

Читайте такожПід Одесою затримали викрадача семирічної дівчинки - любителя дитячого порно (фото, відео)Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, 15-річну школярку викрили співробітники кіберполіції спільно зі слідчими та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Встановлено, що в соціальній мережі дівчина створила сторінку з посиланням на Telegram- канал, який вона адмініструвала й де надалі публікувала порнографічні матеріали. При цьому, школярка робила посилання на особисті сторінки людей, зображених на непристойних фото та відео.

Відео дня

Як з'ясували правоохоронці, спочатку Telegram-канал створювався з метою помсти подрузі.

«Коли він вже функціонував, зловмисниці почали надходити повідомлення від сторонніх осіб із файлами протиправного (порнографічного - УНІАН) характеру. Цей контент неповнолітня також поширювала серед користувачів каналу, кількість яких становить близько 3 тисяч осіб», - повідомили в главку.

Зараз роботу Telegram-каналу заблоковано. За місцем проживання одеситки правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили мобільний телефон і системний блок до комп'ютера з файлами, що містять ознаки дитячої порнографії. Вилучене правоохоронці направили на мистецтвознавчу експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.