Кількість жертв лісової пожежі на Луганщині зросла до шести людей / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

До ліквідації масштабної пожежі на Луганщині залучено понад тисяча працівників системи МВС та два пожежні літаки.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС України, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків у с. Смолянинове. За попередніми даними, загинуло 6 осіб.

Читайте такожВ ОДА назвали ймовірну причину масштабних лісових пожеж на Луганщині

Він додав, що президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Організовано роботу цілодобового оперативного штабу.

«З 13:00 понад 1000 рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та приданих сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей залучені до гасіння пожежі.

Щойно з Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки АН-32П ДСНС України. Працює оперативний штаб. Ситуація контрольована. Робимо усе, аби зберегти життя людей», - зазначив Аваков.

За його словами, поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

Триває гасіння лісової пожежі у Новоайдарському районі, що розповсюдилась на с. Смолянинове та знищила вже 45 житлових...

Опубліковано ДСНС УкраїниВівторок, 7 липня 2020 р.

Як повідомляв УНІАН, вдень 6 липня біля с. Осколонівка Новоайдарського району виникла пожежа на площі близько 50 га, в тому числі верхова - 20 га. Сьогодні вранці пожежу було локалізовано на площі приблизно 85 га. У зв'язку з поривчастим вітром і високою температурою повітря (+ 38°С) вогонь поширився на с. Смолянинове. У цьому селі вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків.

Раніше повідомлялося, що внаслідок пожежі загинули 5 осіб, ще 9 постраждалих госпіталізовані.

Читайте такожНа Луганщині вирують лісові пожежі: людей евакуюють (фото)

До ліквідації цієї пожежі залучено підрозділи Збройних сил, Нацгвардії і додаткові сили Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ввечері голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що площа пожежі на даний час становить близько 100 га. За його словами, поліцейські відвідують будинки і проводять евакуацію жителів, однак люди похилого віку не хочуть залишати свої оселі.

Також пожежні ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району, площа якої (верхова) становить близько 40 га.