Головний інженер ТОВ «Оператор ГТС України» Юрій Зябченко / Фото tsoua.com

«Оператор ГТС України» вважає, що найімовірнішою причиною розгерметизації газопроводу високого тиску в Київській області є брак при його будівництві.

Про це повідомляє прес-служба компанії, посилаючись на слова головного інженера «Оператора ГТС України» Юрія Зябченка.

Читайте також"Тут якась жесть, дикий шум": під Києвом вибухнув газопровід (відео)

Відео дня

Наразі продовжує працювати комісія з розслідування причин інциденту, але, виходячи з уже зібраної інформації, з високою ймовірністю можна констатувати, що розгерметизація сталась через невідповідну якість зварного з'єднання, допущеного при будівництві газогону, - цитує прес-служба Зябченка.

За його словами, в технічному плані інцидент повністю ліквідовано і закрито. Далі результатом роботи комісії стане оцінка дій співробітників компанії при реагуванні та ліквідації цього інциденту, на відповідність плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

«Зі свого боку, ми як оператор ГТС уже передбачили заходи, щоб унеможливити виникнення подібних інцидентів. Крім запланованих робіт із діагностики та ремонтів, ми приділимо додаткову увагу газопроводам, які проходять поблизу населених пунктів. Для компанії важливо не допустити жодного інциденту, але ми безумовно, найбільше хвилюємося про гуманітарний вимір», - сказав Зябченко.

Він зазначив, що зараз розробляється окрема програма додаткових обстежень і відповідно капітального ремонту трубопроводу з повторними випробуваннями на ділянках, де буде така необхідність.

«За нашими оцінками, це дасть можливість трикратно підвищити надійність таких газопроводів і виключити повторення аварійних ситуацій з причин руйнування монтажних з'єднань, на яких був допущений брак при будівництві», - сказав головний інженер.

Як повідомляв УНІАН, вночі в Київській області поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталась аварія на магістральному газопроводі високого тиску діаметром 1020 мм (Київ - Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів.

Жертв і постраждалих внаслідок аварії немає. Поставки газу для споживачів були організовані через інші газопроводи.