Поліцейські провели зовнішній огляд приміщення / facebook.com/natalie.sedletska

Прослуховуючий апарат у квартирі журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача, імовірно, був встановлений через отвір на горищі, оскільки чоловік живе на останньому поверсі будинку.

Про це у Facebook написала його колега та авторка проекту «Схеми» Наталя Седлецька.

Читайте такожУ Дніпрі затримали кілера, якого розшукував Інтерпол (фото)

Відео дня

«Після того, як Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки встановлення прослуховуючої апаратури - ми викликали поліцію. «Отвір» довжиною щонайменше 60 см проходить у стелю, а Михайло живе на останньому поверсі. Над квартирою - спільне горище, до якого є доступ з різних під’їздів», – написала вона.

Поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали.

facebook.com/natalie.sedletska

За словами Седлецької, правоохоронці відмовилися забезпечити охорону горища, у яке можна легко потрапити й знищити докази. Натомість журналістам порадили звертатися у районне відділення поліції з приводу того, чи відкрили справу за заявою.

Наразі команда програми залишається у квартирі Ткача, щоб самотужки стежити за місцем події та збереженням можливих доказів.

Як повідомляв УНІАН, Михайло Ткач заявив зранку в мережі, що знайшов у себе вдома підслуховуючий пристрій. Чоловік зауважив, що його кілька разів попереджували протягом двох останніх тижнів, що його журналістська діяльність дратує деяких високопосадовців й по ньому «почали активно працювати».