У Броварах сталася стрілянина / фото МВС

Дії учасників стрілянини, що сталася сьогодні вранці в Броварах на Київщині, додатково кваліфіковано як замах на вбивство двох і більше осіб.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, внаслідок конфлікту постраждали три особи, дві з них з вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

Читайте такожПравоохоронці затримали вже 21 учасника стрілянини у Броварах (фото)

Відео дня

"Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

У поліції нагадали, що раніше слідчі за цим фактом розпочали три кримінальних провадження за фактами хуліганства, що вчинене групою осіб з застосуванням зброї; умисного знищення або пошкодження майна; незаконного поводження зі зброєю.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Т.в.о. голови Київської обласної держаної адміністрації Василь Володін, у зв’язку із стріляниною в Броварах, заявив, що "ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками". Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ "Євро-Авто-Альянс" (маршрути 706, 707) і ТОВ "Союз Авто"( маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають жодного стосунку та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік ніяких змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.

Читайте такожСтрілянина у Броварах: всі подробиці розбірок у стилі "90-х" (фото, відео)

За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Сьогодні, 29 травня, начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонено від виконання обов’язків, його заступника – начальника кримінальної поліції області та керівника оперативної служби звільнено з посад.

Як пояснили в поліції, причиною стали грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів.