Президент прокоментував інцидент / фото Антон Геращенко, Facebook

Президент України Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо сутички, яка сталася у Броварах Київської області в п’ятницю вранці, та порівняв конфлікт із сутичками з 90-х років минулого століття.

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, на зустрічі також був присутній прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте такожПоліція розшукує 5 автівок, на яких зникли учасники стрілянини в Броварах

Відео дня

«Те, що відбувалося, навіть сутичками не можна назвати. Це нагадувало 90-ті», – зауважив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у місті Бровари, що на Київщині, стався конфлікт зі стріляниною між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Поліція затримала 16 учасників конфлікту, затримання тривають.

За фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України.

Т.в.о. голови Київської обласної держаної адміністрації Василь Володін, у зв’язку із стріляниною в Броварах, заявив, що «ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками». Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ «Євро-Авто-Альянс» (маршрути 706, 707) і ТОВ «Союз Авто» (маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають ніякого відношення та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік ніяких змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.