Інцидент стався у вересні 2019 року / фото ДБР

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох поліцейських одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області, яких підозрюють у насильстві та вимаганні грошей.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Правоохоронці обвинувачуються в розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством та вимаганні неправомірної вигоди  (ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 365 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Відео дня
фото ДБР

Слідством встановлено, що у вересні 2019 року поліцейські затримали одного з місцевих жителів за нібито вчинення кримінального правопорушення. Заволодівши майном громадянина та використовуючи кайданки, правоохоронці відвезли потерпілого до місцевого цвинтаря, де почали бити та вимагати гроші за непритягнення його до кримінальної відповідальності за злочин, якого він не вчиняв.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

фото ДБР

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася 26-річна жінка із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Двох співробітників Кагарлицького відділення поліції було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, у ніч на 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони також вдягали на жінку протигаз, застосовували кайданки і стріляв з табельної зброї над її головою. Сьогодні, 26 травня, слідчі ДБР повідомили про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у зґвалтуванні та побитті жінки. Оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України).

Начальник одного із секторів відділення поліції підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).