Чоловік ледве не вбив трьох своїх знайомих / фото Нацполіція

На Одещині затримано чоловіка, який 6 серпня кинув гранату у своїх знайомих з Вінницької області, що призвело до їх поранення.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, затримано 45-річного жителя Балтського району, підозрюваного у замаху на умисне вбивство трьох людей у селі Піщана.

Читайте такожНа Одещині заарештували чоловіка, який стріляв в автомобіль з активістами

Відео дня

Після того, як граната РГД-5 вибухнула, чоловік з місця пригоди зник. Його розшукали через кілька годин після НП в лісосмузі, за межами вказаного села.

На даний час його затримано в порядку статті 208 КПК України, і він перебуває в суді, де йому обирають запобіжний захід. Згідно з чинним законодавством, фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років.

За його словами, конфлікт стався вночі з одним з гостей, який його побив за зроблене зауваження. Підозрюваний стверджує, що після побиття взяв у сараї гранату і жбурнув у кривдника. Коли боєприпас вибухнув, він нібито злякався і тому втік.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 6 серпня в селі Піщана Балтського району Одеської області в результаті вибуху гранати в будинку місцевої жительки отримали поранення три людини. Це жителі Вінницької області, які приїхали в гості до знайомих у вказане село. Повідомлялося, що в гостей гранату кинув співмешканець господарки будинку. В результаті множинні рвані рани отримали двоє чоловіків - 41-го і 27-ми років і 30-річна жінка, яких доставлено до лікарні.

За даним фактом розпочато провадження за ч.2 ст.15 і ч.2 п.1 і п.5 ст.115 (замах на навмисне вбивство) Кримінального кодексу України.