До складу злочинного угруповання, окрім організатора, увійшли ще 6 осіб / kobl.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали озброєну банду на чолі з колишнім «смотрящим» Лук’янівського СІЗО.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, озброєна банда у складі 7 осіб займалась розбійними нападами на підприємства, установи, організації та окремих осіб, а також крадіжками чужого майна.

Читайте такожМоторошне вбивство у Києві: двоє молодиків втопили та закопали рибалку, щоб продати його авто (фото, відео)Встановлено, що очолював банду неодноразово судимий за аналогічні злочини 35-річний чоловік, який упродовж 2015-2019 років, перебуваючи під вартою, був одним із «смотрящих» по Лук’янівському СІЗО, а після виходу на свободу організував нову банду.

Відео дня

«До відбору осіб, які можуть стати учасниками банди, «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів – схильність до вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства, умови та спосіб їх життя, фізичний стан, зв’язки, здатність до підпорядкування тощо», - йдеться у повідомленні.

До складу злочинного угруповання, окрім організатора, увійшли ще 6 осіб. На даний час на рахунку банди 6 епізодів злочинної діяльності.

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено зброю та набої, мобільні телефони та радіостанції, спецодяг однотипного зразку, маски, балаклави, перуки та накладні бороди, які використовувались з метою конспірації, речі, які належать потерпілим, спеціальні засоби для відкриття дверей, вікон та сейфів, транспортні засоби, які використовувались учасниками банди під час вчинення злочинів тощо.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів / kobl.gp.gov.ua

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч.ч. 3, 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.