В ДТП під Харковом загинули 41-річний Дмитро Азаренков та його дочка Анастасія / ОК Дмитра Азаренкова

Аварія, що трапилась на трасі «Київ – Харків –Довжанський» 21 жовтня, забрала життя 41-річного офіцера ДСНС Дмитра Азаренкова та його 15-річної дочки. В їх «Ланос» влетів позашляховик «Тойота», в якому перебували двоє нетверезих парубків.

Читайте такожУ Києві судитимуть винуватця смертельної ДТП, який протаранив авто з багатодітною родиною

Подробиці трагедії повідомляє OBOZREVATEL. Зазначається, що у позашляховику, який на швидкості в'їхав в авто загиблих, знаходився 21-річний Дмитро Габишев - син ексначальника відділу поліції метрополітену Харкова Олександра Габишева.За даними місцевих Telegram-каналів,  другий парубок з «Тойоти» - Владислав Кондратенко, 1999 року народження.

Відео дня

За словами очевидців, юнаки були п'яними. Як з'ясувалося, що раніше Дмитро Габишев був позбавлений водійських прав за водіння автомобіля в нетверезому стані. Його зупинили патрульні на Шкоді Superb Elegance, але проходити медичний огляд молодий чоловік відмовився. Суд позбавив його прав і присудив штраф у 10500 грн.

Як свідчать відео з місця аварії, Габишев-молодший після ДТП кричав, що вже рік не сідає за кермо, оскільки у нього немає прав. За його словами, позашляховик вів інший водій, який втік. Тут же на місці виявився і батько юнака, який порадив йому нічого не казати.

Дмитро Габишев / Cкріншот з відео

В СМТ Липці Харківської області аварія отримала великий розголос. Там добре знали загиблого Дмитра Азаренкова та його родину.  

«Він багато років пропрацював рятувальником. Дуже хороша людина. Всі вихідні, всі свята на роботі. І цього ранку він їхав на роботу, а дочку підвозив на навчання. Дмитро такий безвідмовний. Усі знали, що до нього можна звернутися, він відразу підніметься і піде допомагати. Він не пив навіть на Новий рік, бо знав, що може доведеться працювати", – розповідає знайома родини Олена Маметова.

Загибла 15-річна Анастасія була єдиною дочкою Дмитра і Люби.

"Вона, як зірочка, у них, єдина дочка, яку вони любили і плекали. Мама їй була, як подружка, батька вона дуже любила. Це таке горе, як Люба все це переживе, я не уявляю", – каже Маметова.

Родина Азаренкових  / Facebook Любові Азаренкової

За словами знайомої, сім'я любила проводити час на дачі. На вихідні вони їхали туди. Доглядали за квітами і дуже пишалися своїм виноградником.

Зараз колеги і друзі загиблих просять усіх, хто був свідком цієї страшної аварії або має відео з реєстратора, зв'язатися з ними, щоб встановити правду.

ДТП під Харковом: що відомо

  • Раніше повідомлялось, що у Харкові поліцейські затримали 19-річного водія позашляховика за підозрою у скоєнні ДТП з двома загиблими.
  • Згідно з повідомленням, позашляховиком Toyota, який зіткнувся з автомобілем «ЗАЗ», керував 19-річний харків’янин. Разом з ним в автомобілі був 21-річний пасажир. Чоловіки не постраждали.
  • За попередніми даними, водій Toyota перебував у стані алкогольного сп’яніння.