Ілюстрація REUTERS

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) нагадало українцям, які звертаються в бюро для отримання відшкодування страхових виплат за полісом обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ), про необхідність подавати реквізити з урахуванням міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Читайте також«Страшний звір» IBAN, або нові правила розрахунків в Україні (рос.)

Про це йдеться в повідомленні на сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Відео дня

"Відповідно до підпункту «е» пункту 35.2 статті 35 закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» просимо додавати до заяви про страхове відшкодування відомості про банківські реквізити у стандарті IBAN", - сказано в повідомленні.

За інформацією МТСБУ, щоб дізнатися про нові реквізити з урахуванням стандарту IBAN, необхідно звертатися в банківську установу, де відкрито рахунок для зарахування відповідного відшкодування.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з серпня 2019 року зобов'язав українські банки відкривати нові рахунки клієнтам із застосуванням міжнародного номера банківського рахунку IBAN, однак лише з 13 січня Україна остаточно перейшла на розрахунки із застосуванням даного стандарту.

Довідка УНІАН. Моторне (транспортне) страхове бюро України являє собою об'єднання страховиків, які здійснюють діяльність у сфері страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ). Членство страховиків у МТСБУ є обов'язковою умовою для здійснення такого виду страхування. В даний час активними учасниками об'єднання є близько 80 страхових компаній.