Страховики задумалися над новими моделями страхування через пандемію / Ілюстрація REUTERS

Страхова організація Lloyd's опублікувала звіт, який пропонує три рішення з перестрахування і страхування, що дозволять стійко розв'язувати майбутні проблеми COVID-19 та інших катастрофічних подій.

Про це повідомляє «Форіншурер». Так у звіті наголошується, що оскільки пандемія продовжує впливати на економіки та спільноти, а наслідки вимагають ресурсів, до яких можуть отримати доступ лише уряди та великі корпорації, зберігається гостра необхідність захищати суспільство в міру його відновлення та підготовки до невизначеного майбутнього.

Три рішення, запропоновані Lloyd's, являють собою фреймворки з відкритим джерельним кодом, які вільно доступні для застосування у всьому світі, два з яких вимагають партнерських відносин між державою, страховиками та перестраховиками.

Відео дня

У разі їх реалізації ці три структури можуть забезпечити захист клієнтів від нових викликів COVID-19 (програми ReStart і Recover Re) та інших майбутніх пандемій, а також для підвищення стійкості суспільства до майбутніх системних катастрофічних подій (програма Black Swan Re).

«COVID-19 продемонстрував, що ми можемо зробити набагато більше, щоб підтримати наших клієнтів, забезпечивши захист від мінливих ризиків, з якими вони стикаються. Деякі з цих ризиків мають масштаби, які вимагають партнерства з урядами у всьому світі, і в цьому звіті визначаються шляхи, якими індустрія страхування може працювати з урядами, щоб розділити ризик і створити більш сміливий, більш стійкий світ», - заявили в lloyd's.

ReStart - рішення щодо захисту компаній від переривання бізнесу без збитку (втрата доходу без тригера фізичного збитку) ~ для майбутніх ризиків COVID-19, орієнтоване на підтримку малих і середніх підприємств. Рішення націлене на те, щоб спочатку забезпечити широке страхове покриття ризику припинення бізнесу. Продукт буде підтримувати відкриття МСП, без державної підтримки.

Recover Re - встановлює пропоновану структуру страхового продукту «після події», яка може забезпечити зниження ризиків і мінімізацію збитків при припиненні бізнесу без шкоди у довгостроковій перспективі, включаючи поточну пандемію COVID-19. У разі реалізації, може стати ефективним способом вкладення комерційних і державних коштів в економіку, надаючи допомогу клієнтам з обмеженими можливостями запозичення. Ця структура може бути реалізована в будь-якій країні, де в уряду є ресурси і зобов'язання галузі підтримувати її.

Black Swan Re - являє собою систему перестрахування для партнерства між урядом та страховою галуззю, яка може краще захистити клієнтів від руйнівних і довгострокових наслідків системних катастрофічних явищ - від іншої пандемії або порушення глобального ланцюжка поставок до переривання роботи критично важливої інфраструктури та комунальних послуг. Ця структура забезпечить перестрахування для покриття комерційного переривання бізнесу без шкоди для подій, які можна охарактеризувати, як «чорний лебідь» коштом об'єднаного капіталу галузі, підкріпленого урядовою гарантією виплат, якщо у пулу буде недостатньо коштів.

Раніше повідомлялося, що Фонд соцстраху виплатив 2,6 мільйона гривень на лікарняні по ізоляції від COVID-19.