Офіс ІНГО

Страхування майна в Україні залишається одним з найбільш недооцінених, незважаючи на всі його переваги. Про це УНІАН розповіли в прес-службі страхової компанії «ІНГО».

«Якщо протягом року українці витратили на страхування більше 27 млрд грн, то з них лише трохи більше 2 млрд грн - це страхування майна (фізичні та юридичні особи)», - повідомили в прес-службі.

У світлі недавніх сумних подій з вибухом газу в житловому будинку в Києві очевидно, що питання страхування як майна, так і життя, і здоров'я завжди є актуальним. У компанії «ІНГО» розповіли, що для захисту житла давно розроблені максимально прості та зрозумілі програми, які дозволяють у разі настання страхового випадку отримати відшкодування збитку за реальною вартістю.

Відео дня

«У разі незначних збитків передбачена спрощена система врегулювання, яка вимагає збору мінімального переліку документів. Наприклад, огляд пошкодженого майна «ІНГО» проводить протягом 1-2 днів, що дозволить майже відразу приступити до ліквідації негативних наслідків. Калькуляція кошторису відновлювальних робіт узгоджується фахівцями страхової компанії протягом 2-3 днів. Страхова виплата проводиться у строк до 10 днів», - йдеться в повідомленні.

У «ІНГО» зазначили, що вибух також є одним із стандартних покриттів страхового поліса. Процедура відшкодування при настанні випадку ризику нічим не відрізняється від інших. Головне завдання такого страхового поліса - це захист майнових інтересів власника.

При цьому подібні події завдають шкоди не тільки майну, а й здоров'ю людей, і для захисту життя і здоров'я потрібен інший поліс страхування життя або страхування від нещасного випадку.

«Це принципово різні види страхування, адже об'єкт страхування та ризики істотно відрізняються. В особистих видах страхування головним предметом страхування є життя і здоров'я людини. Наприклад, існують програми страхування, які передбачають одноразову виплату повної страхової суми у випадку смерті застрахованої особи з будь-якої причини. У такому разі виплату отримують законні спадкоємці», - повідомили в прес-службі компанії.

Крім того, страхові компанії пропонують страховий захист на випадок втрати працездатності, встановлення діагнозу критичного захворювання або травми.

Довідка УНІАН. Страхова компанія «ІНГО» має 25-річний досвід роботи на українському ринку та входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сум страхових відшкодувань.

Компанія має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.