У Фонді соцстрахування відзвітували про щомісячні виплати / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) в повному обсязі профінансував щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей за квітень на суму 866 мільйонів гривень.

Читайте такожФонд соцстрахування компенсує медичним працівникам 100% втраченого заробітку через ізоляцію від COVID-19Про це повідомила прес-служба ФССУ.

Зазначається, що виплати отримали 205,4 тисячі осіб, з яких 195,7 тисячі – це потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а понад 9,7 тисячі - особи, які мають право на виплати у разі смерті потерпілого.

Відео дня

«Загальна сума нарахувань фонду за цим напрямком за квітень склала 865,8 мільйона гривень, зазначені виплати були профінансовані у збільшеному розмірі відповідно до проведеного перерахунку на коефіцієнт 1,11», - йдеться в повідомленні.

У ФССУ також нагадали, що розмір щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей згідно з рішенням уряду з 1 березня 2020 року був збільшений на 11%.

Як повідомляв УНІАН, за даними Фонду соцстрахування, розмір щомісячних виплат потерпілим на виробництві за січень-квітень зріс на 11,7%. Середній розмір щомісячної страхової виплати склав 3 657,75 гривень.