Збитки в основному були викликані низкою великих подій в США \ фото УНІАН

Аналітики Fitch Ratings попередили, що накопичення катастрофічних збитків за III квартал цього року може перевищити бюджети багатьох компаній і завдати додаткового тиску на прибуток страхової галузі за весь рік.

Читайте такожСтало відомо, скільки грошей вивели з Британії банки і страховики перед BrexitFitch відзначило, що рівень катастрофічних втрат галузі майна і нещасних випадків (P&C), є найвищим з III кварталу 2017 року, що пояснюється підвищеною частотою подій протягом кварталу.

Однак більшість перестраховиків мають хороші можливості для покриття цих збитків, враховуючи, що ринок вже показав слабкий прибуток за першу половину року.

Відео дня

Низка перестраховиків, у тому числі RenRe, Allstate, AXIS і Arch, заздалегідь оголосили значні оцінки катастроф на III квартал цього року.

Збитки в основному були спричинені низкою великих подій у США, таких як урагани та лісові пожежі в Каліфорнії та Орегоні.

Ураган "Лаура" являє собою найбільший випадок індивідуального збитку з оцінкою застрахованих збитків у розмірі від $11 до $15 млрд, передає Форіншурер.

В цілому, Fitch вважає, що події у III кварталі можуть обійтися страховій галузі в $25 млрд, в результаті чого 2020 рік стане роком, що перевищує середній рівень збитків від стихійних лих.

І ця цифра навіть не враховує збитки, пов'язані з пандемією COVID-19 в першому півріччі, які, ймовірно, ще більше збільшаться за решту року.

Крім збитків у III кварталі, ураган "Дельта" став другим ураганом, що обрушився на берег в Луїзіані менш ніж за місяць, і, як очікується, додасть від $1 до $3 млрд застрахованих збитків до результатів за повний рік.

Аналітики припускають, що для низка первинних страховиків III квартал буде найбільш збитковим через велике власне утримання і кумуляцію катастрофічних збитків в III кварталі за останнє десятиліття.

Аналітики Fitch прогнозують, що прибуток залишиться низьким в III кварталі після зниження в першому півріччі, але відзначають, що рівні капіталу в цілому залишаються високими, при цьому очікується невелике погіршення капіталу через недавні катаклізми.

Очікується, що ліміти перестрахування на випадок виникнення катастроф, що перевищують програми збитків, також залишаться в основному на тих же рівнях в IV кварталі, незважаючи на підвищену активність щодо катастроф, хоча ринок повинен бути готовий до подальшого зростання тарифів перестрахування при відновленні договорів у січні 2021 року.  

Новини по темі: