27 лютого у світі відзначають Міжнародний день оптиміста.

Оптимізм – відмінний засіб для підтримки хорошого здоров'я та відновлення після кризи.

Читайте такожПсихолог пояснила користь та значення обіймів для людини

Оптимістичні люди залишаються здоровішими та живуть довше. У них краще працює серцево-судинна система, міцніший імунітет, а також нижчий рівень стресу.

Оптимісти частіше досягають поставлених цілей та зазвичай успішніші. Однак оптимізм - не вроджена риса характеру, а набута.

Як навчитися бути життєлюбом?

Порада №1. Розставляйте пріоритети, враховуючи власні бажання

Оптиміст не витрачатиме свій час на те, що йому не цікаво, але «правильно» або «престижно» з суспільних понять. Позитивні люди мають сміливість жити за своїми правилами, не піклуючись про те, що про них думають інші.

Порада №2. Вчіться "тримати удар"

Песимісти постійно шукають винних у своїх невдачах, звинувачують у всіх своїх негараздах всіх навколо, або ж самого себе. Це згубна звичка! Оптимісти ж, навпаки, приймають проблеми як ті, що «історично склалися» – неприємності у всіх бувають, і нічого страшного. Проблеми треба не переживати, а вирішувати.

Порада №3. Оточіть себе позитивними людьми

Настрій витає в повітрі, як бактерії, і посмішка до вух заражає нітрохи не менше, ніж бурчання і дратівливість. Оптимісти намагаються спілкуватися з собі подібними і уникають буркотливих і злісних людей. Оптиміст відчуває, що життя занадто коротке, щоб витрачати його на людей, які бризкають отрутою з будь-якого приводу і поширюють похмурі думки.

Порада №4. Живіть "тут і зараз"

Шукайте собі заняття до душі, хай то нова робота або нове хобі. Робота забирає у нас третину нашого життя, так зробіть, принаймні, так, щоб ця третина приносила вам якомога більше задоволення і радості. Намагайтеся як можна менше відмовляти собі в якихось бажаннях, уникайте строгих рамок, інакше нервові зриви вам гарантовані. І головне – отримуйте задоволення від кожної миті свого життя!

Тим, хто бачить життя у "сірих тонах", варто в цей день спробувати поглянути на світ по-новому. Проведіть цей день з усмішкою на обличчі та думайте про хороше.