Значення імені Ольга / фото pixabay

Ім'я Ольга було дуже популярним серед українців ще з часів Київської Русі. Це красиве та ніжне ім'я має сильну енергетику. УНІАН розповість, яким характером наділяє це ім'я своїх власниць. Раніше УНІАН підібрав красиві привітання з Днем Ольги.

Значення і походження імені Ольга

Ім'я Ольга має скандинавське походження. Воно походить від скандинавського імені Hélga, що означає "мурая", "свята". Таке ж походження має чоловіче ім'я Олег.

За іншою версією, ім'я утворене від давньослов'янського Вольга, що означає "чудодійка". 

Відео дня

Форми імені Ольга

Зменшувально пестливі імена для Ольги: Оля, Олька, Ольчик, Оллі, Ольгуся, Лелька, Олечка, Оленька, Олюшка, Олюнчик, Ольгуня, Ольгуша, Олюня, Олюля, Оляша, Леля.

Варіанти імені в інших мовах: Вольга в білоруській, Хельга в німецькій і скандинавських мовах і англомовних країнах, Улгха на арабському.

Ольга в дитинстві

Маленька Оля росте енергійною, активною, непосидючою, образливою і примхливою дівчинкою. Вона переживає за всіх і любить допомагати іншим, але не позбавлена егоїзму. 

Батькам не варто сильно опікати і балувати Олю, інакше вона виросте примхливою і неслухняною. Маленьку Олю не потрібно контролювати на кожному кроці. Вона любить грати і веселитися, але ніколи не порушує правила і не робить погано іншим. 

У школі Оля вчиться добре. Вона користується авторитетом серед однолітків, вчителі її поважають, часто вона стає старостою. Може бути талановитою в самих різних предметах. Але у творчих і нестандартних завданнях губиться.

Характер і доля Ольги

Характеристика Ольги pixabay

Найхарактерніша риса Ольги - рішучість і твердий характер. Вона стійко переносить будь-які життєві труднощі, не опускає руки і нічого не боїться. Ольга дуже категорична, вона абсолютно впевнена в собі і своїх переконаннях. Вона не вміє слухати інших і вчиться тільки на своїх помилках.

Читайте такожНа три знаки Зодіаку на цьому тижні чекає грошовий період-астрологи Ще одна особливість Ольги - глибока відданість своїм друзям і родині. Ольга ніколи не кине в біді своїх близьких, пожертвує заради них часом і комфортом. Близькі люблять і поважають Ольгу, але дехто може зловживати її добротою.

Ольга рідко проявляє себе у творчості і науці, вона не володіє широкою ерудицією. Проте власниці цього імені мають життєву мудрість. Вони відмінні господині, добре розбираються в людях, до них часто звертаються за порадою. 

Завзятість і працьовитість Ольги дозволяють їй домогтися великих висот в роботі. Вона повністю віддається улюбленій справі і стає фахівцем високого класу. Лінь і недбалість їй абсолютно не властиві.

Серед негативних рис характеру Ольги відзначають конфліктність, ревнивість, злопам'ятність, заздрість, образливість. 

Ольга в коханні та шлюбі

Сумісність Ольги / фото pixabay

Ольга дуже потребує кохання і активно його шукає. Коханий чоловік для неї - це авторитет і ідеал. Ольга рано вступає в перші відносини. Влюбливість і наївність часто призводять до того, що в коханні Ольга буде нещасливою. Вона погано розбирається в чоловіках.

Читайте такожБачать людей наскрізь: астрологи назвали найбільш проникливі знаки Зодіаку Після невдалих відносин Ольга може закритися в собі, розчаруватися в чоловіках і перестати їм довіряти. Однак якщо їй вдасться знайти справжню любов - її шлюб буде міцним і щасливим.

Ольга надає перевагу традиційному укладу сім'ї, де чоловік буде добувачем і главою сім'ї, а вона - господинею будинку. Ольга дуже ревнива, але вірна своєму чоловікові. Вона часто свариться з рідними і влаштовує домашні скандали. Однак сім'я для неї - найважливіше в житті. Заради чоловіка і дітей Ольга готова на все.

Сумісність Ольги

Висока сумісність в коханні і шлюбі в Ольги з Володимиром, Анатолієм, Степаном, Владиславом, Левом, Віктором, Борисом, Єгором, Глібом, Богданом, Юрієм.

Романтичні стосунки, але проблемний шлюб в Ольги та Андрія, Сергія, Ігоря, Олега, Михайла, Костянтина, Вадима, Ярослава, Георгія.

Низька любовна сумісність Ольги з такими іменами: Микола, Тимофій, Олексій, Денис, Прохор, Кузьма, Антон.

Іменини Ольги

Іменини Ольги відзначаються 6 разів на рік: 10 лютого, 6 березня, 14 березня, 17 липня, 24 липня, 23 листопада.

Читайте також на УНІАН: