Half-Life: Alyx буде призначена для шоломів віртуальної реальності / gmbox.ru

Нещодавно в мережі з'явилися чутки про те, що компанія Valve планує випустити проект для шоломів віртуальної реальності по всесвіту легендарної гри Half-Life. Новинку під назвою Half-Life: Alyx покажуть на заході The Game Awards 2019, який відбудеться 13 грудня в Лос-Анджелесі. Зіграти ж в Half-Life: Alyx фанати зможуть в березні 2020 року.

Інформацію про нову гру від Valve оприлюднив інсайдер, який раніше опублікував точні чутки про Dota Underlords. Про це пише видання Dsogaming.

Що таке Half-Life

Перша частина Half-Life вийшла у 1998 році та стала справжньою легендою, змінивши ігрову індустрію. Науково-фантастичний шутер став однією з перших ігор, в яких сюжет розвивався повністю всередині ігрового простору без використання видеозаставок. У 2004 році вийшла Half-Life 2, яку через 10 років на Video Game Awards10 визнали кращою грою десятиліття. Останній проект по всесвіту Half-Life 2: Episode Two вийшов у 2007 році. Попри любов фанатів і звання «Шутер року», Valve не стали випускати третій епізод і третю номерну частину серії, породивши тим самим величезну кількість жартів про Half-Life 3.

Геймплей Half-Life 2

Згідно з витоком, Half-Life: Alyx не буде схожа на традиційний шутер. Гру створювали для дослідження можливостей і перспектив віртуальної реальності. Більш того, Valve в даний час не планує випускати більш «традиційну» версію проекту, яку могли б запускати звичайні власники ПК, що грають без VR-шоломів.

Також у разі успіху з Half-Life: Alyx, компанія Valve планує випустити більше ігор по франшизі Half-Life. За словами інсайдера, движок гри вже готовий, але які це будуть ігри та коли вийдуть – невідомо. Спочатку розробники хочуть подивитися на реакцію спільноти.