У цей день світ відзначає Міжнародний день дитячої книги / Фото УНІАН

Яке свято 2 квітня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день дитячої книги і Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму.

Читайте такожЦерковні свята у квітні 2020: православний календар на місяцьВ Україні святкують День кінолога, у США - День тхора, День примирення, День арахісового масла і желе, День буріто, в Індії - День явлення Рами, в Ірані - День природи, у Таїланді - День охорони пам'яток старовини, в Аргентині - День Мальвінських островів.

Пам'ятні дати 2 квітня, річниці та події

У 1792 році відбулося встановлення монетних номіналів грошової системи США (10-, 5 - і 2,5-доларових золотих орлів, а також срібного долара, напівдолара, 25-, 10 - і 5-центових монет).

Відео дня

У 1836 році відбулося весілля Чарльза Діккенса і Кетрін Хогарт. У подружжя народилися 10 дітей, але шлюб був нещасливим - 1858 він розпався. Діккенс - англійський письменник, романіст і нарисовець. Став найпопулярнішим англомовним редактором ще за життя. Класик світової літератури, один з найбільших прозаїків XIX століття. Найвідоміші романи Діккенса: «Посмертні записки Піквікського клубу», «Олівер Твіст», «Ніколас Нікльбі», «Девід Копперфілд», «Холодний дім», «Повість про двох містах», «Наш спільний друг», «Таємниця Едвіна Друда».

У 1868 році в Англії відбулася остання публічна страта жінки-вбивці - Френсіс Кіддер.

В 1912 році лайнер «Титанік» вийшов у море для проведення ходових випробувань / wikimedia.org

В 1912 році лайнер «Титанік» вийшов у море для проведення ходових випробувань. Вони пройшли успішно.

У 2014 році Вищий суд Австралії офіційно визнав можливість людям визначати свою стать як «невизначений».

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 2 квітня вшановує пам'ять мучениці Фотини. Вона обернула багатьох у християнську віру, за що трагічно загинула – її кинули в колодязь. У народі день назвали Фотинья Колодезниця. Вважається, що вода, взята з криниці 2 квітня, лікує від багатьох хвороб.

Що сьогодні не можна робити

Сьогодні планувати поїздки / pics.ru

Не можна багато працювати і виконувати важкі домашні справи. Категорично заборонені сварки в родині. Ще не можна починати нові справи або планувати поїздки – це приведе до невдач.

Прикмети на 2 квітня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- дощ - буде хороший врожай грибів;

- прилетіли шпаки – прийшла справжня весна;

- багато талої води - багато трави буде в травні;

- вдень жарко, а вночі холодно - погода найближчим часом буде теплою і ясною.

2 квітня іменини

Іменини у Сергія, Віктора, Параскеви, Севастіана, Олександри, Клавдії і Микити.