Сьогодні - День еволюції / фото factroom.ru

Яке свято 24 листопада 2020

Цього дня світ відзначає День моржа, День еволюції, Міжнародний день вина «Карменер».

У Туреччині - День учителя, у Самоа - Жіночий день, у Таджикистані - День прапора, в США - День завоювання друзів і впливу на людей, День вашого унікального таланту, День сардин, День коричневих локонів, у Конго - День революції, в Заїрі - День перевороту, в Індії - День мучеництва гуру Тегха Бахадура.

Пам'ятні дати 24 листопада, річниці та події

У 1642 році голландець Абель Тасман відкрив острів біля берегів Австралії, названий його ім'ям.

Відео дня

Читайте такожСвята та вихідні в Україні 2021: календар на наступний рікУ 1859 році Чарльз Дарвін опублікував свою книгу «Походження видів шляхом природного відбору або збереження сприятливих порід у боротьбі за життя». Це видання розійшлося за один день.

24 листопада 1874 року американець Джозеф Глідден отримав патент на колючий дріт. Винахід полягав у тому, що на несучий дріт навивалися спіралі, що закінчуються шипами. Саме така конструкція колючого дроту, яка була проста та надійна, спочатку використовувалася для створення огорож навколо загонів для худоби – це був дешевий і ефективний спосіб огорожі величезних територій, що дало поштовх до розвитку пасовищного скотарства.

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять преподобного Федора Студита / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 24 листопада вшановує пам'ять преподобного Федора Студита. У народі вважається, що саме з цього дня починає стикнути земля. Інша назва свята - «Федір Заметуха».

Що сьогодні не можна робити

Не влаштовуйте сватання і весіль - подружнє життя буде нещасливим. Не варто з'ясовувати стосунки, зустрічатися з недругами та недоброзичливцями - є ризик спровокувати конфлікт.

Прикмети на 24 листопада     

Читайте такожІменини в грудні: хто Та коли позначає День ангела, як назвати дитинуЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- яскраве сонце - незабаром похолоднішає; 

- мокрий сніг - протягом тижня настане відлига; 

- на вулиці тепло - зима буде теплою, і навпаки. 

24 листопада іменини 

Іменини у Віктора, Вікентія, Максима, Стефаніди, Федора та Євгена.

Вас також можуть зацікавити інші новини: