В Україні сьогодні День судового експерта і День національної поліції / Фото: УНІАН

Яке свято 4 липня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день Дніпра, Міжнародний день кооперативів.

В Україні - День судового експерта і День національної поліції, в США – День незалежності, День кантрі-музики, День салату «Цезар», Дні Тома Сойєра, День приготування яєчні на тротуарі, у Тонзі - День короля, в Латвії - День пам'яті геноциду єврейського народу в роки Другої світової війни, в Італії - День Гарібальді, у Норвегії – День народження королеви, в Руанді - День звільнення.

Пам'ятні дати 4 липня, річниці та події

У 1631 році в Парижі відкрилося перше агентство з зайнятості - адресне бюро.

Відео дня

Читайте такожЦерковні свята у липні 2020: православний календар на місяць

У 1776 році в цей день була підписана Декларація незалежності США.

У 1862 році під час пікніка Чарльз Доджсон почав розповідати Алісі Лідделл історію про дівчинку, побігли слідом за кроликом в Країну чудес. Десятирічна слухачка стала наполягати, щоб він записав цю історію. Доджсон пішов раді і під ім'ям Льюїса Керролла написав книгу «Аліса в Країні чудес».

У 1903 році президент США Рузвельт урочисто оголосив про відкриття тихоокеанської лінії зв'язку, розіславши по кабелю, прокладеному по дну Тихого океану, повідомлення по всьому світу.

У 1960 році на прапорі США додалася 50-я зірка на честь приєднання Гавайських островів / фото УНІАН

У 1960 році на прапорі США додалася 50-я зірка на честь приєднання Гавайських островів.

В 1966 році група «Бітлз» опинилася в центрі скандалу на Філіппінах - не прибула на прийом, організований дружиною президента країни Імельда Маркос.

У 1989 році пілот літака Міг-23 ВПС СРСР, злетів у Польщі, катапультувався на 41-й секунді польоту, некерований літак пролетів 900 км і впав у Бельгії після того, як у нього закінчилося паливо. При падінні на землі загинула 1 людина.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 4 липня вшановує пам'ять мученика Іуліана Тарсійського. Інші назви свята: «Ульянів день», «Ульяндень», «Липів колір». Квітки липи, зібрані 4 липня, володіють цілющою силою. В цей день готували спеціальний липовий порошок, який може заліковувати опіки і зупиняти кровотечу. Жінки у минулі часи використовували липу в косметичних цілях: липовий настій робить шкіру м'якою і гладкою, а сік зміцнює волосся.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна рубати липу – накличете на себе біду

Не можна рубати липу – накличете на себе біду. Дерево краще не садити під будинком, тому що якщо воно засохне, то це знак близької смерті. Не варто сьогодні вирушати в дорогу – накличете на себе неприємності і хвороби. Не потрібно починати нічого нового, ці справи не принесуть бажаного результату.

Прикмети на 4 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- з ранку і до полудня вітер слід за сонцем - погода найближчими днями буде хорошою;

- після дощу парує, а сонце яскраве і жарке - ще будуть опади.

4 липня іменини

Іменини у Анастасії, Георгія, Терентія, Олексія, Василіси, Іуліана, Максима, Павла, Миколи і Микити.