В Україні відзначають Лінь журналіста / фото ua.depositphotos.com

Українські журналісти сьогодні відзначають професійне свято. Співробітники ЗМІ в цей день традиційно приймають привітання від друзів, керівництва та колег по цеху. Багато хто відзначає свято у неформальній атмосфері.

Читайте такожВихідні та свята в Україні: календар на 2020 рік

День журналіста в Україні

В Україні день журналіста був встановлений в 1994 році – незабаром після народження незалежної України. Відповідний указ у травні 1994 року був підписаний президентом Леонідом Кравчуком.

Датою професійного свята було обрано 6 червня – день прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Привітання з днем журналіста у прозі

Привітати працівників ЗМІ з професійним святом своїми словами зовсім не складно. Але можна також знайти різноманітні варіанти привітань у мережі.

"Вітаю тебе з Днем журналіста України! Такі люди як ти допомагають нам завжди тримати руку на пульсі подій і не потонути у вирі новин. Спасибі тобі за чесність і професіоналізм!"

"Журналіст - це людина, яка є скрізь і усюди, вміє бути непомітною і настирливою; може опинитися на передовій, а може знімати репортаж про смішне кошеня. Журналіст дуже допитливий і наполегливий, він може дратувати і бути незамінним. Але тільки завдяки його сміливості ми отримуємо можливість дізнатися про світ більше. Цього дня бажаю тобі цікавої роботи, сміливих ідей та міцних нервів!"

Акулу пера, з щирого серця вітаю з професійним святом! Ох, ну і ти вибрала собі професію – вдома тебе не застати. Весь час в роз'їздах і відрядженнях. Будь здорова, хай на все вистачає сил та енергії! І будь щаслива – так приємно бачити, як горять твої очі після вдалої статті!

"Зі святом, друже – з Днем журналіста! Як тільки вас не називають: четверта влада, акули пера і навіть продажні писаки! Але всі ці прізвиська нічого не значать для людини на кшталт тебе – ти завжди стояв за правду. Бажаю тобі гострих тем, невичерпного натхнення та задоволення від творчості!"

З днем журналіста - листівки

З днем журналіста картинки /100cards.ru
Привітання з Днем журналіста / 100cards.ru
Картинки день журналіста / art-shop.com.ua
День журналіста України 2020 / art-shop.com.ua