Смачний фарширований перець - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Перець фарширований – нескладна страва, яка має приголомшливий смак.

Читайте такожРум’яні й соковиті котлети: як готувати страву в духовці

Незмінним інгредієнтом цієї страви є сам болгарський перець. А варіантів того, з чим приготувати фарширований перець, є безліч. Чи не найпоширенішим є перець, фарширований м'ясом та рисом. Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами,  сиром, а також крупами і навіть макаронами.

Відео дня

Готувати їх можна у духовці, мікрохвильовій печі, на грилі, у мультиварці або просто на плиті. Перці тушкують у бульйоні, підливці або сметані. Подають фаршировані перці, поливши соусом, в якому вони готувалися.

Фарширований перець

  • Перець болгарський (середнього розміру)  - 16 шт.
  • Фарш м'ясний  - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Рис (сирий) - 4 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.

Для підливи

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Томатна паста (з гіркою) - 2 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукор - 2 ч. Л.
  • Лист лавровий - 1 шт.
  • Перець чорний горошком - 6 шт.
  • Перець духмяний горошком - 6 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія - ​​100 мл
  • Вода
  • Сметана - 200 г
  • Борошно - 3 ст. л.

Відварити рис до напівготовності у великій кількості води без солі.

У перців вирізати хвостики, а також прожилки всередині з насіннєвою серединкою.

Приготування фаршу. У миску викласти м'ясний фарш, рис, пропущений через прес часник, сіль, перець. Цибулю натерти на тертці, віджати сік і покласти до фаршу. Добре перемішати. Накрити миску з фаршем плівкою або тарілочкою й залишити хвилин на 20-30.

Приготування підливи. Цибулю нарізати не дуже дрібно, моркву потерти на великій тертці й обсмажити до прозорості. Додати сіль, цукор і томатну пасту. Перемішати й просмажувати ще 2-3 хвилини. Готову засмажку перекласти в каструлю.

Як готувати фарширований перець / фото ua.depositphotos.com

Заповнити кожен перець фаршем. На невеликій кількості олії підпекти перці з усіх боків до золотинки. Обсмажені перці викласти в каструлю поверх засмажки.

Залити водою таким чином, щоб верхній шар не був повністю покритий. Покласти на вогонь і довести до кипіння. Додати часник, нарізаний часточками, перець горошком і лавровий лист. Накрити кришкою й тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин.

Приготування заливки. Змішати сметану з борошном і влити трохи бульйону з каструлі з перцями. Перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Гарно полити заливкою всі перці. Дати закипіти. Протушкувати ще 10 хвилин.

Перець, фарширований куркою та грибами

  • Перець болгарський великий - 6 шт.
  • Фарш курячий - 500 г
  • Рис - 0,5 ст.
  • Печериці - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2-3 часточки
  • Томатна паста - 2 ст.л.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Запашний перець - 2 шт.

Моркву, часник та цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати томатну пасту. Перемішати та обсмажувати, помішуючи, пару хвилин, до легкого аромату.

Частину обсмажених овочів викласти у миску з фаршем, грибами і рисом. Посолити та поперчити за смаком, перемішати.

Рецепт фаршированого перцю / фото ua.depositphotos.com

Другу частину овочів викласти в каструлю, додати сметану, перемішати.

Перець начините фаршем, викласти у каструлю. Влити води так, щоб вона покривала перець майже повністю. Додати сіль, лавровий лист і запашний перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Накрити кришкою і готувати на помірному вогні до готовності (близько тридцяти хвилин).

Подавати готовий фарширований перець можна, присипавши зеленню.

Перець, фарширований сиром і м’ясом

  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Помідори - 1 шт.
  • Сир будь-який - 100 г

Читайте такожІдеальний сирний соус: найкращі рецепти приготування

Солодкі болгарські перці розрізати на дві половинки й очистити від насіння. Начинити половинки перцю підготовленим як зазвичай м'ясним фаршем.

Помідор нарізати кружечками і викласти його на кожен перчик поверх фаршу. Рясно посипати тертим сиром. Відправити у духовку. Запікати впродовж 20-25 хвилин.

Готову страву посипати зеленню. На гарнір можна подати рис, молоду картопельку.