Іменини 6 липня - чоловіки та жінки / фото unsplash.com

Церковний календар відзначає іменини як особливу дату. Щодня впродовж усього року згадують певних святих, а люди, які названі їхніми іменами, відповідно, святкують День ангела.

За церковним православним календарем 6 липня відзначається 12 іменин: 11 чоловічих і 1 жіночі. Список іменин допоможе у виборі імені для хлопчика або дівчинки, народжених у цей день.

Іменини 6 липня 2020: чоловічі імена

У православному календарі на 2020 рік вказані на шостий день липня іменини для тих, хто під час хрещення отримав такі чоловічі імена:

Відео дня

Читайте такожДень поцілунку: історія свята, найкращі вітання в малюнках і віршах

Олександр - від давньогрецького імені Александрос: алекс ("захищати") і андрос ("чоловік", "людина");

Олексій - від давньогрецького імені Алексіос (тобто "захисник");

Антон - від римського родового імені Antonius, що походить від давньогрецького Антао ("зустрічатися, стикатися", "вступати в бій", "змагатися") або антос ("квітка");

Артем - від давньогрецького імені Артеміос, що походить від імені богині Артеміди ("присвячений Артеміді") або від слова артемес ("неушкоджений, здоровий", "бездоганного здоров'я");

Герман - від латинського germanus - "братський, близькийм, "єдинокровний, рідний", "справжній, істинний, справжній", один з варіантів написання і вимови древньогерманського імені Германн (Херманн) - "воїн";

Йосип - від давньоєврейського імені Йосеф - (тобто "Яхве віддасть");

Митрофан - від давньогрецького імені Метрофанес: метер ("мати") + файно ("показувати, світити, являти");

Петро - від давньогрецького імені Петрос ("камінь", "твердий", "надійний");

Святослав - від давньоруського святий ("святий" + "слава", тобто "Священна слава");

Теодор - у перекладі з латинської означає "дар Божий", "посланник Бога";

Федір - сучасна форма грецького імені Теодорос (Теодорос, Феодорос) - "дарований Богом", "Божий дар".

Іменини 6 липня 2020: жіночі імена

За церковним православним календарем цього дня відзначається одні жіночі іменини. Народжених 6 липня дівчаток, аби обряд найменування набув істинного сенсу, а ім’я стало для них оберегом, з яким передадуться найкращі якості їхнього заступника, варто назвати таким іменем:

Агрипина - жіноча форма від Агрипина, що походить від римського родового імені Agrippa, та походить від давньогрецького агріос ("дикий") + хіппос ("кінь").