В Україні сьогодні День рибака / Фото УНІАН

Яке свято 12 липня 2020

У цей день світ відзначає День фотографа (День святої Вероніки - покровительки фотографії), День різнобарвних очей, Всесвітній день бортпровідника.

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніВ Україні – День рибака, в США - День пирога з пеканом, День подяки коровам, День простоти, День паперового пакета, День «Їж своє желе», в Уругваї - День батька, в Австралії - День аборигенів, у Норвегії - День фіорду, у Білорусі – День працівників податкових органів, в Ірландії – День поминання.

Пам'ятні дати 12 липня, річниці та події

У 1917 році в ході Першої світової війни вперше в світі було застосовано бойова отруйна речовина іприт.

Відео дня

В 1931 році у Франції був відкритий пам'ятник мушкетери Д'артаньяном.

У 1933 році Конгрес США ввів таке значення, як МРОТ - мінімальний розмір оплати праці. Тоді він склав 33 центи на годину.

У 2003 році в Каліфорнії суд зобов'язав тайванську фірму-виробника карамелі виплатити 50 млн доларів батькам дитини, вдавишся цукеркою і загиблого від цього. Це безпрецедентна сума компенсації продовольчою компанією шкоди від її діяльності.

The Rolling Stones / REUTERS

У 1962 році в одному з клубів Лондона дала свій перший концерт група «Rolling Stones».

У 1998 році футбольна збірна Франції вперше стала чемпіоном світу з футболу, обігравши у фіналі збірну Бразилії з рахунком 3:0. Франція виграла на ЧС-1998 все гри і пропустила лише 5 голів (4 з яких з пенальті).

У 1998 році відбувся пам'ятний Гран-Прі Великобританії. Міхаель Шумахер здобув першу перемогу на островах, по ходу гонки він був покараний штрафом «stop&go» за обгін під жовтим прапором. Заїжджаючи на відбування штрафу в кінці останнього кола, він перетнув лінію фінішу на піт-лейн, тим самим вигравши перегони. Після цього подібного роду фініші були офіційно заборонені.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 12 липня вшановує пам'ять апостолів Петра і Павла / ua.depositphotos.com

Православна церква 12 липня вшановує пам'ять апостолів Петра і Павла. Саме в цей день завершується Петрів піст. У народі день назвали Петров. До нього готувались як до великого свята: білили хати, оздоблювали рушниками стіни, прибирали на подвір'ї. Вранці всі йшли до церкви.

Що сьогодні не можна робити

Не важко працювати, прибирати, займатися садом або городом. Не можна також прати, прасувати, шити. Не варто сваритися і бажати зла іншим - все повернеться вам.

Прикмети на 12 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- з ранку дощ - врожай буде поганим;

- зміна погоди протягом дня, коли за дощем слід сонце, а потім знову дощ, – до родючості.

12 липня іменини

Іменини у Павла, Петра, Неофіта і Григорія.