Свята у жовтні 2020 року в Україні / фото ua.depositphotos.com

Жовтень багатий на різноманітні святкові дати в Україні. До того ж другий місяць осені подарує українцям додатковий вихідний день.

Основні свята та пам’ятні дати в жовтні 2020

Уже на початку жовтня українці матимуть не один привід для свята. Так, у перший день місяця в Україні відзначають День ветерана.

Читайте такожІменини у жовтні: як назвати дитину, дні ангела чоловіків та жінок цього місяцяА за декілька днів також святкуватимуть День учителя. Традиційно щороку це свято припадає на першу неділю жовтня.

Відео дня

Однак чи не найбільш примітним святом у державному календарі свят на жовтень є День захисника України. Дата вшанування українських захисників є сталою й кожного року це відбувається 14 жовтня. Оскільки День захисника України є офіційним державним святом, то для українців він буде неробочим.

Важливість цього дня в святковому календарі посилюється ще й тим, що паралельно з Днем захисника України також відзначатимуть День українського козацтва та церковне свято – Покрову Пресвятої Богородиці.

Календар свят і пам’ятних дат на жовтень 2020

1 жовтня – День ветерана, Міжнародний день музики, Міжнародний день людей похилого віку, Всесвітній день вегетаріанства.

2 жовтня - Міжнародний день ненасильства, Всесвітній день посмішки, Міжнародний день соціального педагога.

3 жовтня - Всесвітній день тверезості.

4 жовтня - День вчителя в Україні, Всесвітній день тварин.

5 жовтня - Всесвітній день учителя, Всесвітній день архітектора, Міжнародний день лікаря.

8 жовтня - День юриста України, Всесвітній день зору.

9 жовтня - День ріелтора в Україні, Всесвітній день пошти.

10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров'я, День працівників стандартизації та метрології України, а також Європейський день боротьби проти смертної кари.

11 жовтня - Міжнародний день дівчаток, Всесвітній день боротьби з ожирінням, День художника в Україні, День працівника СЕС України.

12 жовтня - Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих, День кадрового працівника.

14 жовтня - День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, Всесвітній день стандартів.

15 жовтня - Всесвітній день боротьби з раком грудей, Міжнародний день білої тростини (День сліпих), Всесвітній день миття рук, Міжнародний день сільських жінок, День пам'яті жертв викиднів і дитячої смертності.

Святкові дати в жовтні 2020 / фото УНІАН

16 жовтня - Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день продовольства, Всесвітній день хліба, День шефа і День алерголога.

17 жовтня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів, День працівників целюлозно-паперової промисловості в Україні.

18 жовтня - День працівника харчової промисловості, Всесвітній день цукерок.

20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби проти захворювання на рак молочної залози, Всесвітній день статистики, Міжнародний день кухаря і авіадиспетчера, Всесвітній день боротьби з остеопорозом.

22 жовтня - Міжнародний день людей з вадами мовлення, Міжнародний день без паперу.

23 жовтня - День рекламіста.

24 жовтня - День Організації Об'єднаних Націй, Всесвітній день інформації про розвиток, Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, Міжнародний день боротьби жінок за мир.

25 жовтня - День автомобіліста, Міжнародний день тещі, День маркетолога, День народження Національної спілки художників України.

26 жовтня - Міжнародний день шкільних бібліотек.

27 жовтня - Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, Міжнародний день анімації.

29 жовтня - День військового фінансиста України, Всесвітній день боротьби з інсультом, Всесвітній день псоріазу.

31 жовтня - Міжнародний день Чорного моря, Всесвітній день міст, Міжнародний день економії, а також Хелловін.

Календар свят на жовтень 2020 / kalendari.co.ua