Володимирська ікона Божої Матері - історія та про що молитися / фото molva33.ru

Сьогодні, 6 липня, православна церква вшановує Володимирську ікону Божої Матері. Вона є однією з найдавніших і найбільш шанованих образів.

На цій іконі Богородиця зображена на золотому фоні, який символізує божественне світло. За багатовікову історію ікону реставрували й переписували кілька разів, але святі лики збереглися від початкового образу.

Володимирська ікона Божої Матері: історія

Згідно із переказами, Володимирська ікона Богоматері, була написана євангелістом Лукою на дошці зі столу, за яким перебувало за трапезою Святе Сімейство: Спаситель, Богородиця і праведний Йосип Обручник.

Відео дня

Читайте такожІменинники 6 липня: кого вітати з Днем ангела та як назвати дитину

На початку XII століття ікона Владичиці потрапила з Візантії на Русь. Князь Юрій Долгорукий поставив цей образ у Вишгородському дівочому монастирі під Києвом.

Коли ж князь Андрій, син Юрія Долгорукого, вирішив переселитися на Суздальську землю, то без відома батька взяв з собою ікону. Дорогою, ледь від'їхавши від міста Володимира, коні встали на березі Клязьми і не захотіли йти далі. Вражений, князь Андрій упав перед іконою й став молитися. Тоді явилася Богородиця з сувоєм в руці й звеліла залишити ікону у Володимирі, а на місці своєї появи збудувати обитель на честь Різдва Її. Князь виконав прохання Богородиці й відтоді ікона стала іменуватися Володимирською.

Свято Володимирської ікони Божої Матері встановлене як подяка за позбавлення Москви від нашестя хана Ахмата. Так, у 1480 році хан Золотої Орди Ахмат з величезними полчищами підійшов до річки Угри.

Весь день війська хана і московського князя стояли один проти одного, не починаючи рішучих дій. Уся Москва тим часом молилася Пресвятій Богородиці про порятунок. Пресвята Богородиця заступилася за людей. На знак подяки й було встановлене свято на честь Божої Матері.

Про що просити ікону Божої Матері Володимирську

Вважається, що Володимирська ікона Божої Матері допомагає й оберігає країну від ворогів. У день пам'яті цього образа всі звернені до нього слова мають величезну силу, допомагають знайти захист і підтримку Божої Матері.

Що можна та не можна робити у свято Володимирської ікони Божої Матері / фото ua.depositphotos.com

Володимирській ікони моляться про збереження країни, про захист від ворогів. До цієї ікони звертаються під час різних лих і просять про допомогу в лікуванні від хвороб.

Що можна робити у свято Володимирської ікони Божої Матері

У День ікони Божої Матері Володимирська варто читати молитви. При цьому молитися потрібно не тільки за себе, але й за мир в цілому.

Добре цього дня поставити свічки за здоров'я та упокій душі. Також слід подякувати Божій Матері та попросите пробачення за гріхи.

Заборони дня ікони Божої Матері Володимирська

У це свято не можна вживати жирну їжу. Очиститися потрібно не тільки духовно, а й фізично.

Під забороною також грубі слова і лихослів'я. Не слід цього дня ображатися і таїти в собі негатив. Натомість варто наповнити себе любов'ю і дякувати всьому навколо.