Роль Дейнеріс Таргаріен дісталася Емілія Кларк, коли їй було 23 роки \ НВО

Актриса Емілія Кларк, яка виконала роль Дейнеріс Таргаріен в серіалі "Гра престолів", розповіла, що мала серйозний стрес при роботі над першим сезоном.

Читайте такожСлухала Гітлера: Емілія Кларк розповіла, як готувала промову Дейенеріс для фіналу «Гри престолів»

Актриса говорить, що до кінця робочого дня закривалася в туалеті і плакала, передає Бі-бі-сі. Особливо складно їй було зніматися в сценах, де потрібно було роздягатися, розповіла актриса в подкасті актора Декса Шепарда.

Відео дня

Велика кількість еротичних сцен в серіалі була обґрунтована сюжетом, але якщо б "Гру престолів" зробили сьогодні, це був би зовсім інший серіал, вважає Кларк.

Роль Дейнеріс Таргаріен дісталася Емілія Кларк, коли їй було 23 роки, і принесла їй славу. "Я погодилась на роль, а потім мені прислали сценарій. Я читала його і час від часу думала - ось у чому підступ", - розповідає Кларк.

"Але я тільки закінчила акторську школу і підійшла до роботи професійно", - додає вона. "Якщо щось є в сценарії, значить, воно повинно там бути. І я надам цьому сенс. Все буде добре".

"До цього я тільки двічі була на знімальному майданчику, і раптом опинилася на ньому, абсолютно гола, а навколо були всі ці люди. Я не знала, що мені робити", - розповіла актриса. "Я не розуміла, що від мене треба. Я не знала, що вони хочуть і чого хочу я сама".

"Незалежно від того, чи були б там еротичні сцени чи ні, весь перший сезон я в жодному разі нічого б не вимагала. Я думала, що не вправі вимагати щось", - говорить Кларк.

"Що б я не відчувала - це неправильно. Я краще поплачу в туалеті, а потім повернуся, ми дознімемо сцену, і все буде чудово", - згадує актриса роботу над серіалом.

За словами Кларк, після зйомок вона перестала шукати своє ім'я в пошукових системах, тому що натикалася на цілі статті про свої еротичні сцени. "Вони писали, яка у мене товста дупа і так далі. А я була ще майже дитиною!" - каже вона.

Емілію протягом першого сезону підтримував Джейсон Момоа, який грав у серіалі її чоловіка, жорстокого вождя племені дотракійців.

Кларк вважає, що зараз ставлення глядачів до наготи у фільмах сильно змінюється. Сьогодні першому сезону "Гри престолів", знятому в 2009-2010 роках, десять років. Але актриса говорить, що якби у неї була можливість перезняти серіал, вона залишила б його точно таким же.

"Дуже багато говорили зі мною про сцени, де кхалісі (героїня Кларк) оголена. Але ніхто не звернув би на це уваги, якби її не принижували на екрані. Глядач повинен був побачити".

Новий фільм за участю Емілії Кларк, "Різдво на двох", нещодавно вийшов у прокат. Актриса говорить, що зараз "завжди сперечається на майданчику" про необхідність еротичних сцен.

"Все дуже змінилося. Я розумію набагато більше про те, що можу собі дозволити і що мені комфортно робити, - каже актриса. - Сьогодні я не погоджуюся роздягатися, якщо не розумію, що це абсолютно необхідно".

З представниками студії HBO і продюсерами "Гри престолів" зв'язалися, але вони поки не коментували заяви актриси.