Британський Королівський монетний двір випустив пам'ятну монету на честь рок-групи Queen \ @RoyalMintUK

Монета стала першою в новій серії "Легенди музики", покликаній вшанувати групи і артистів.

Читайте такожQueen випустила анімаційний кліп на пісню Thank God it's Christmas

Британський Королівський монетний двір (The Royal Mint) випустив пам'ятну монету на честь рок-групи Queen. Про це повідомляється на сторінці монетного двору в Twitter. У відеопрезентації монету показує гітарист групи Брайан Мей.

Відео дня

"У нас тут королівська монета номіналом в п'ять фунтів стерлінгів. На одній стороні зображення королеви (Єлизавети II), на інший - королева (Queen - англ. королева). Такого раніше не було", - сказав Мей.

Як повідомляє Бі-бі-сі, на монеті зображено логотип Queen і легендарні інструменти музикантів: рояль Bechstein, який Фредді Мерк'юрі використовував під час запису і виконання композиції Bohemian Rhapsody, гітара Red Special Брайана Мея, барабан Ludwig Роджера Тейлора і бас-гітара Fender Precision Джона Дікона.

Ілюстрація \ REUTERS

Пам'ятна монета Queen стала першою в новій серії "Легенди музики", покликаній вшанувати групи і артистів, і доступна в трьох варіантах – з золота, срібла і "звичайні монети чудової якості". Ціна останніх пятифунтових монет складе 13 фунтів стерлінгів ($17), золота монета номіналом 100 фунтів стерлінгів обійдеться покупцям в 2020 фунтів стерлінгів ($2642).

Ілюстрація \ REUTERS

Queen була заснована в 1971 році і стала однією з найбільш популярних рок-груп за всю історію цього напрямку музики. Серед відомих пісень - Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, The Show Must Go On. У 2001 році колектив був введений в Зал слави рок-н-ролу, а в 2002 році на Алеї слави в Голлівуді була встановлена зірка на честь групи.