Помер легендарний діджей Хосе Паділья \ facebook.com/JOSEPADILLAIBZ/

В Іспанії у віці 64 років помер іспанський діджей Хосе Паділья, який здобув популярність завдяки роботі в легендарному клубі Cafe del Mar на острові Ібіца.

Читайте такожУ Швеції відкриють музей в пам'ять про всесвітньо відомого діджея AviciiПро смерть діджея і музиканта стало відомо з повідомлення на його офіційній сторінці у Фейсбуці. Діджей помер від раку.

"Привіт, друзі. З величезним сумом повідомляємо, що Хосе помер в неділю вночі уві сні на своєму улюбленому острові Ібіца. Його сім'я і друзі хотіли б подякувати всім, хто відправив пожертви і слова підтримки, завдяки чому йому було простіше жити останні місяці", - йдеться в повідомленні.

"Тепер він пішов, і захід сонця на Ібіці ніколи не буде таким як раніше, без нього, але прекрасна музика Хосе Падільї залишиться з нами назавжди. Адіос маестро", - написано в повідомленні.

Хто такий Хосе Паділья: біографія

Паділья народився в 1955 році в Барселоні, а в 1975 році переїхав на Ібіцу. Діджеєм в Cafe del Mar він став в 1991 році. У 1995 він зібрав компіляцію електронних композицій в стилі ембієнт, створених різними музикантами. Альбом був випущений лейблом React, передає Бі-бі-сі.

З тих пір було випущено 25 збірок, і для багатьох любителів електронної музики назва Cafe del Mar стала асоціюватися з Хосе Падільєю, композиції якого також ставали частиною цих альбомів.

Паділья створив кілька власних повноцінних альбомів, тепло зустрінутих фанатами. Другий альбом діджея Navigator, випущений в 2001 році, був удостоєний "Греммі" в категорії "Кращий інструментальний альбом".

У 2020 році Паділья оголосив, що у нього був діагностований колоректальний рак. Свої останні дні він провів на острові Ібіца.