На що піти в кіно з 9 липня / фото REUTERS

Анімація від Pixar, казкова Русалка в Парижі та зухвалий Дедпул: на що піти в кіно з 9 липня

08:01, 09.07.2020
9 хв. Лайт

З 2 липня в Україні дозволили роботу кінотеатрів, закритих для відвідування через карантин більше 4 місяців. І якщо перший прокатний тиждень пройшов під знаком «ретроспективи» – кіноманам, які скучили за кіно на «великому екрані», показували перевірені часом хіти, а також фільми, випущені в прокат перед самим початком карантину – з 9 липня в український кінопрокат виходить одразу кілька новинок. УНІАН розбирався, на які фільми можна піти в кіно з сьогоднішнього дня.

Русалка в Парижі / Une sirène à Paris (Франція, 2020)

Барвиста французька кінострічка в жанрі романтика/комедія/фентезі режисера, письменника і музиканта Матіаса Мальзйо (Механіка серця), що вже встигла отримати схвальні відгуки від французької преси, нарешті виходить у широкий кінопрокат в Україні. За сюжетом, молодий харизматичний музикант, гуляючи нічним Парижем, дивним чином рятує прекрасну русалочку з вод Сени і вирішує дати їй притулок у себе вдома. Незважаючи на давню легенду, що почувши спів русалки, будь-який чоловік у момент закохається в неї і це принесе йому тільки страждання, хлопець закохується в прекрасну незнайомку, а вона відповідає йому взаємністю. Але чи врятує головних героїв сила любові та найромантичніше місто в світі?

Головні ролі у фільмі виконали Мерилін Ліма (Сучасна історія любові), Ніколя Дювошель (Білий матеріал, Паліція, Впусти сонце), Чекі Каріо (Погані хлопці, Поцілунок дракона), Россі де Пальма (Мадам, Джульєтта, Людина, яка вбила Дон Кіхота) і Алексіс Михалик (Сірано, Сімейне пограбування).

Лессі. Повернення додому / Lassie - Eine abenteuerliche Reise (Німеччина, 2020)

Напевно, будучи дітьми, багато хто з вас дивилися одну з численних екранізацій роману англійського письменника Еріка Найта про пригоди собаки коллі на прізвисько Лессі. В оригінальному творі, в сім'ї йоркширського шахтаря живе шотландська вівчарка Лессі, яка дуже прив'язана до сина господаря. Коли батько родини втрачає роботу, він змушений продати собаку заможному дворянину. Після кількох спроб втечі коллі, новий господар відвіз її за сотні миль до свого маєтку в Шотландію. Проте підкоряючись інстинкту, Лессі тікає звідти і повертається додому, переживши по дорозі безліч пригод.

Цього разу книгу вирішили екранізувати в Німеччині, перенісши події в наш час. Режисером виступив Ханно Ольдердіссен, а німецька преса встигла охарактеризувати фільм як милу і дуже добру картину для перегляду всією сім'єю, з елементами гумору, акцентом на справедливість і приголомшливою взаємодією людини з тваринами. Картина точно не залишить байдужим навіть самого "черствого сухаря".

Вперед / Onward (США, 2020)

Нове творіння знаменитої анімаційної студії Pixar – одного з кращих виробників мультфільмів в наші дні – вийшло в прокат 4 березня 2020 року, однак через пандемію COVID-19 кінопрокат був згорнутий раніше наміченого терміну. Мультфільм був добре оцінений критикою, але зібрав погану касу через зупинку прокату, тому його вирішили повернути в кінотеатри тоді, коли це стане можливим. У підсумку український глядач зможе подивитися комп'ютерний анімаційний фільм у жанрі міського фентезі з 9 липня.

Події мультфільму розгортаються в чарівному світі, населеному ельфами, тролями, кентаврами та іншими істотами. Колись їхній світ переповнювала магія, але з часом її перемогли технології. У центрі сюжету - два брата-ельфи Іен і Барл Лайтфут. Молодший з них отримує від матері на шістнадцятиріччя чарівний посох, який заповів їм батько. За допомогою чарівного каменя в ньому брати зможуть повернути свого батька на одну добу. Проте в процесі щось пішло не так...

До речі, в оригінальній версії ролі озвучували зірки першої величини – Том Холланд (Людина-павук, Месники), Кріс Претт (Вартові Галактики, Месники, Світ юрського періоду, Пасажири), Джулія Луї-Дрейфус (Віце-президент), Октавія Спенсер (Прислуга, Крізь сніг, Зверополіс, Обдарована, Форма води). Режисером виступив Ден Скенлон (Університет монстрів, Метр і Примарне Світло).

Бладшот / Bloodshot (США, Китай, 2020)

Також з 9 липня в Україні відновлюють прокат супергеройського фільму Бладшот – чергового бойовика з Віном Дизелем, цього разу за коміксами Valiant Comics про морського піхотинця, якого вчені воскресили після смерті та перетворили на незламну машину для вбивств, що володіє надлюдськими здібностями. Фільм також вийшов в прокат на початку березня, однак був вимушено знятий з прокату через карантин у зв'язку з коронавірусом.

Вже після перших показів картина отримала переважно негативні відгуки, і незабаром була викладена в онлайн-доступ. При цьому жодні рецензії не завадили йому стати успішним в онлайн-прокаті – у перші три дні після релізу фільм був найбільш популярним на Amazon Prime і четвертим за популярністю на iTunes. Очевидно, беззмістовні бойовики, де хороші хлопці розбираються з поганими, наплювавши на всі закони фізики і здорового глузду, часом всім хочеться подивитися.

Крім Віна Дизеля (практично всі Форсажи, Хроніки Ріддіка, Три ікси), у фільмі зіграли Сем Х'юен (Чужинка, Шпигун, який мене кинув), Ейса Гонсалес (Малюк на драйві, Райські пагорби, Аліта: Бойовий ангел, Форсаж: Хоббс і Шоу), Тобі Кеббелл (Рок-н-рольщик, Варкрафт, Планета мавп), Гай Пірс (Король говорить!, Я спокусила Енді Уорхола, Прометей, Залізна людина 3, Пам'ятай, Пригоди Прісцилли, королеви пустелі).

Віваріум / Vivarium (США, Бельгія, Данія, Ірландія, 2019)

Науково-фантастичний трилер Віваріум з Джессі Айзенбергом (Соціальна мережа, Римські пригоди, Zомбіленд, Ілюзія обману) і Імоджен Путс (Бруд, Я б'юся з велетнями, Лицар кубків, 28 тижнів потому) був вперше показаний на Канському кінофестивалі 2019, проте до українського кінопрокату дістався тільки зараз. В цілому кінострічка отримала непогані відгуки критиків.

За сюжетом, молода пара Том і Джемма хочуть купити будинок. Разом з дивним агентом з нерухомості Мартіном вони виїжджають на забудову Йондер, де стоять однакові приміські будинки. Це місце тихе, порожнє і виглядає потойбічним. Парі це місце не сподобалося, і вони намагаються скоріше виїхати звідти. Однак кожен маршрут повертає їх до одного будинку, де починають відбуватися дивні речі.

Дедпул / Deadpool (США, 2016)

Супергеройський бойовик / чорна комедія про найбільш дивного персонажа Marvel Comics – Дедпула – вийшла у світовий прокат в 2016 році та швидко отримала визнання як серед глядачів, так і кінокритиків. Чого тільки варті номінації на "Золотий глобус" (кращий фільм у жанрі комедія або мюзикл і краща чоловіча роль у жанрі комедія або мюзикл – Райан Рейнольдс)! Крім того, Дедпул став найкасовішим серед усіх фільмів з рейтингом R в історії – доти, поки взимку 2019 року його не змістив на друге місце фільм Джокер.

За сюжетом, колишній солдат, що став найманцем спецназу, був підданий нестандартному експерименту, намагаючись вилікувати рак. Завдяки цьому Уейд Вілсон отримав підвищену здатність до зцілення, неймовірну силу і спритність, а також нестійкий психічний стан, що сформував особливий чорний гумор, і знівечену шкіру. Так у героя народжується нова особистість – Дедпул, який, озброївшись новими здібностями і маніакальним почуттям гумору, виходить на полювання за чоловіком, який зруйнував його життя і викрав кохану дівчину.

Головну роль у фільмі виконав Райан Рейнольдс (Пропозиція, Охоронець кілера, Король вечірок, Зелений ліхтар), а компанію йому склали Морена Баккарін (Готем, Шпигун, 33 нещастя, Батьківщина), Джина Карано (Кров і кістка, Форсаж 6, Мандалорець) та Ед Скрейн (Гра престолів, Мідуей, Аліта: Бойовий ангел, Малефісента: Володарка темряви).

Й інші фільми в українському прокаті з 9 липня 2020 року

Крім того, з 9 липня на екрани українських кінотеатрів вийдуть французька романтична комедія Нотр-Дам (2019), норвезький трилер Тунель: Небезпечно для життя (2019), французька комедія Агент лев (2020), норвезький пригодницький анімаційний фільм Капітан Саблезуб і Чарівний діамант (2019) і французька комедія Гарячі матусі (2018).

Також з минулого тижня в українських кінотеатрах показують: кримінальну комедію Гая Річі Джентельмени (2019) з цілим розсипом першокласних акторів – Меттью Макконахі, Чарлі Ханнем, Генрі Голдінг, Мішель Докері, Колін Фаррелл, Х'ю Грант, Джеремі Стронг; супергеройський фільм від кіновсесвіту Marvel Вартові Галактики2 (2017); комедійний детектив Ножі наголо (2019) з Деніелом Крегом, Крісом Евансом і ще цілою компанією знаменитих акторів; високо оцінена критиками і глядачами українська комедія Мої думки тихі (2019); завершальна частина трилогії Крістофера Нолана про героя коміксів DC Бетмена Темний лицар повертається (2012); трилер Втеча з Преторії (2020) з Деніелом Редкліффом у головній ролі; п'ята частина пригод пірата Джека Горобця у виконанні Джонні Деппа Пірати Карибського моря: Помста Салазара (2017); сімейний бойовик з елементами комедії Мій шпигун (2020) із зіркою Вартових Галактики Дейвом Батістою у головній ролі; французький трилер Перекладачі (2019); українська романтична комедія Побачення у Вегасі (2020); анімаційний фільм Поклик джунглів (2020); фентезійний фільм Пригоди Піноккіо (2019) з Роберто Беніньї; іспанська спортивна комедія Чемпіони (2018); британський трилер Вбивства за листівками (2019); українська військова драма Черкаси (2019) і ще кілька фільмів минулих років.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся