Євробачення-2021 відбудеться на арені Ahoy в Роттердамі \ Instagram Євробачення в Україні

У міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2021, який відбудеться на арені Ahoy в Роттердамі (Нідерланди) 18, 20 і 22 травня, візьмуть участь представники 41 країни.

Читайте такожЄвробачення-2021 в умовах COVID-19: організатори розповіли про чотири сценарії проведенняПро це повідомляється на сайті eurovision.tv. "У нас точно такий же склад країн, який брав би участь у змаганнях в 2020 році, і ми дуже раді, що всі вони повернуться в наступному році. Разом з нашими провідними мовними компаніями ми продовжуємо розробляти чотири різних сценарії і підтримуємо діалог з усіма учасниками", - сказав виконавчий супервайзер конкурсу Мартін Остердал.

Які країни братимуть участь у Євробаченні 2021

Албанія, Вірменія Австралія, Австрія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна і Великобританія.  

Після скасування Євробачення в 2020 році майже половина мовників вже підтвердили своїх учасників на 2021 рік. 19 учасників конкурсу 2020 року повернуться наступного року. 

Скасування Євробачення в 2020 році

Євробачення цього року було скасовано через пандемію коронавірусу. Пізніше було вирішено, що пісенний конкурс переносити з Роттердама не будуть і він пройде на арені Ahoy.