Євробачення 2021: як пройде конкурс у наступному році, 4 сценарії розвитку події  / УНІАН

Організатори міжнародного пісенного конкурсу заявили про намір провести Євробачення у 2021 році, попри пандемію COVID-19.

18 вересня вони опублікували на офіційному сайті заходу чотири сценарії розвитку подій.

Читайте такожФільм про життя на сході України отримав нагороду на Венеціанському фестивалі

Сценарій №1 – Євробачення у звичному форматі

У цій ситуації конкурс проведуть за традиційною схемою на арені Ahoy у Роттердамі з дев’ятьма шоу, включаючи й генеральні репетиції, та з наповненим залом глядачів, делегацій учасників й журналістів.

Він відбудеться тільки за умови винайдення за цей час вакцини від COVID-19 або надійного тестування.

Сценарій №2 – Євробачення 2021 з обмеженням на кількість присутніх

Усі присутні на конкурсі на Євробаченні у Роттердамі повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції на відстані 1,5 метри один від одного. Знову ж, організують дев’ять шоу на арені, проте з обмеженнями, щоб врахувати соціальну дистанцію.

Кількість делегатів від однієї команди та телекомпанії скоротять. Водночас усім гостям доведеться дотримуватися й введеного у Роттердамі карантину.

Організатори потурбуються про нове розміщення глядачів у залі, для цього навіть введуть жеребкування: для тих, хто захоче відвідати кожне з шоу.

Сценарій №3 – Євробачення на обмеження у поїздках

Згідно з цим варіантом розвитку подій, не всі країни зможуть відправити своїх представників у Роттердам, а насамперед зважатимуть на карантинні обмеження на Батьківщині: чи дозволять вони поїхати до Амстердаму.

Виступи, як й минулого разу, виконуватимуться наживо.

Сценарій №4 – Євробачення 2021 онлайн

У цьому випадку конкурс пройде, за умови жорсткого карантину, дистанційно.

Остаточно про формат проведення Євробачення у Роттердамі заявлять у перші місяці 2021 року.

Цьогорічний міжнародний пісенний конкурс Євробачення який мав проходити у Нідерландах, скасували у зв’язку з пандемією коронавірусу. Конкурс перенесли на 2021 рік.

У травні відбувся онлайн-концерт Євробачення 2020. Його метою є об’єднання усіх учасників конкурсу, які мали б представляти свої країни у Роттердамі.