The Rolling Stones / REUTERS

Боротьба з COVID-19 як ніколи згуртувала весь світ. Люди намагаються підтримати лікарів, які борються з епідемією, хворих і просто одне одного в цей нелегкий час.

Звичайно, представники музичної індустрії не залишилися осторонь, і навіть ті артисти, які багато років не випускали ніяких пісень, прийняли рішення повернутися, щоб порадувати людей своєю музикою в такий складний період.

Читайте такожLed Zeppelin відкриє безкоштовний доступ до концертного фільмуУНІАН зібрав для вас найбільш яскравих представників світової сцени, які після довгої перерви вирішили знову повернутися і випустити пісні, присвячені боротьбі з COVID-19.

The Rolling Stones

Культова британська рок-група The Rolling Stones випустила перший за вісім років сингл, який присвятила пандемії коронавірусу. Композиція Living in a Ghost Town була записана в умовах самоізоляції.

Чотирихвилинну пісню супроводжує кліп, знятий на пустельних вулицях міст по всьому світу. На екрані з'являються безлюдні метро Лондона, площа Пікаділлі, набережна Темзи, голлівудська Алея слави, райони Кейптауна, Кіото, Осло і Торонто. Ці кадри перемежовуються відеозаписами музикантів, зробленими в студії.

Відзначимо, що останній раз колектив випускав нові пісні в 2012 році. До речі, за коронавірусу музикантам довелося відкласти свій концертний тур.

Scorpions

Scorpions представила першу за останні сім років пісню / фото ua.depositphotos.com

Культова група Scorpions представила першу за останні сім років пісню під назвою Sign of Hope.

Цим синглом музиканти хотіли підтримати фанатів у зв'язку з пандемією коронавірусу у всьому світі. Композиція увійде в новий альбом групи, реліз якого запланований на осінь цього року.

"Нині ми працюємо над безліччю важких рок-пісень для нашого нового альбому... але через драматичну пандемію Covid-19 ми хочемо дати вам маленький "знак надії", що виходить прямо з серця. У важкі часи... Залишайтеся здоровим і в безпеці... Ми любимо вас", -музиканти звернулися до фанатів.

Еліс Купер

Американський рок-співак Еліс Купер також вирішив підбадьорити своїх слухачів і випустив кліп на нову пісню don't Give Up, яка присвячена боротьбі з Covid-19.

Відео починається з монологу Купера і включає відео фанатів, які грають на інструментах.

"Подивіться, у вас 7 мільярдів братів і сестер в одному човні, так що не панікуйте. Ми здатні вижити і продовжувати і продовжувати. Ми не крихкі, і ми впевнені, що не зламаємось", - говорить Купер.

Пісня don't Give Up увійде в новий альбом музиканта, реліз якого запланований на 14 серпня.

Metallica

Популярна американська метал-група Metallica на карантині записала для своїх фанатів акустичну версію пісні Blackened з альбому Аnd Justice for All 1988 року.

Композиція була записана музикантами будинку на самоізоляції через коронавірус - всі учасники Metallica проживають в різних штатах.

Queen

Група Queen разом із співаком Адамом Ламбертом в самоізоляції переписали легендарну композицію We Are The Champions, трохи змінивши текст і присвятивши її медикам, а також всім тим, хто бореться з коронавірусом.

Тепер у пісні, записаної на смартфон, співається "Ви чемпіони" - You Are the Champions.

У ролику показано спорожнілі через пандемію міста, і, до речі, київський Майдан Незалежності, а також фрагменти відео з лікарями і медсестрами.

Авріл Лавін

Канадська співачка Авріл Лавін випустила благодійний сингл We Are Warriors, присвятивши її медпрацівникам, які борються з COVID-19.

"Я перезаписала Warrior, щоб відобразити наш нинішній світ і все героїчні речі, які ви все робите. Всім медпрацівникам, всім працівникам пошти та доставки, співробітникам продуктових магазинів, поліцейських і пожежників, і всім тим, чий світ похитнувся. Це для вас",⁣ – зазначила співачка.

Весь дохід від нового треку Лавін пожертвує організації Project HOPE, допомагає лікарям і медпрацівникам по всьому світу залишатися в безпеці під час пандемії коронавірусу.

Однак музиканти підтримують суспільство в боротьбі з COVID-19 не тільки новими треками, але і шляхом проведення благодійних концертів та онлайн-трансляцій.

Наприклад, група Queen відкрила онлайн-доступ до концерту пам'яті Фредді Меркьюрі і жертв Сніду, який відбувся в 1992 році, щоб зібрати гроші для Всесвітньої організації охорони здоров'я та її зусиль по боротьбі з COVID-19.

Роббі Вільямс і група Take That

Роббі Вільямс / REUTERS

Вже сьогодні Роббі Вільямс разом з колишніми колегами по групі Take That зіграють благодійний онлайн-концерт.

Кошти передадуть в британські благодійні організації Nordoff Robbins (музична терапія) і Crew Nation (підтримка працівників концертної індустрії, постраждалих від коронавірусу).

Виступ відбудеться о 22:00 за київським часом.

Барбра Стрейзанд

Співачка опублікувала відео на пісню you'll Never Walk Alone, в якому демонструється слайд-шоу із зображеннями працівників охорони здоров'я, водіїв, продавців продуктових магазинів і інших важливих працівників.

"Я співала цю пісню майже 20 років тому після 11 вересня. Сьогодні ми стикаємося з ще однією бідою, але я думаю, що слова все ще актуальні", - зазначила співачка.

Visit @directrelief to donate.

Публікація від Barbra Streisand (@barbrastreisand)

Як повідомляв УНІАН, Led Zeppelin відкриє безкоштовний доступ до концертного фільму.