Олександр Преподобний запустив челендж #кориснийкарантин

Поки в Україні триває карантин та більшість людей знаходяться вдома, ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1» Олександр Преподобний запустив челендж #кориснийкарантин, закликаючи усіх охочих використати вільний час, щоб навчитися чомусь новому.

Найцікавіші пости та історії про нові досягнення, які користувачі запостять у соціальних мережах з відповідним хештегом, потраплять на сторінки каналу 1+1 в Instagram та Facebook.

Починаючи челендж, сам ведучий вирішив спробувати свої сили у кулінарії та приготував сирники з досить незвичним інгредієнтом - арахісом.

Відео дня

«Приготував свої перші сирники: манка, сир, яйця, ванільний цукор, родзинки, банани, арахіс. Вийшло не ідеально, але вчуся», - пожартував Олександр Преподобний.

До челенджу #користнийкарантин долучилися й українські зірки, поділившись у соціальних мережах власними мотивуючими історіями про нові заняття вдома.

Ведуча ТСН, куратор благодійного проекту «Здійсни мрію» Лідія Таран прийняла виклик та приготувала гарбузові вафлі за рецептом Єгора Гордєєва.

Марічка Падалко разом з дітьми на карантині приготувала десерт

А її колега Марічка Падалко разом з дітьми на карантині вперше приготувала десерт «Шоколадна ковбаска» за рецептом Валентини Хамайко з книги «Солодка неділя».

Своїми враженнями від нового заняття Марічка поділилася з підписниками:

«Ідеальний рецепт, щоб практикувати дрібну моторику з малюками. Їм можна доручити подрібнювати печиво і зайняти на годину «справою». Найбільше часу і вмінь знадобилося, щоб перев'язати ковбаски ниткою. Потребую майстер-клас, як правильно «плести», - написала ведуча.

Читайте такожДорофєєва показала, який вигляд має вдома на карантині (фото)

На відміну від Лідії Таран та Марічки Падалко, ведучий програми «Їмо за 100» Олексій Душка у челенджі #кориснийкарантин вирішив здивувати підписників своїми спортивними здібностями. Ведучий опублікував відео, де він разом з дочкою у жартівливій формі спробував зробити 150 відтискань всього за 5 секунд.

А відомий артист Павло Зібров вирішив на своїй дачі власноруч обрізати голубу ялинку.

«Працюємо і бережімо себе!» - закликав Павло Зібров.

Євген Хмара зайнявся збором сміття

Долучаючись до челенджу, український композитор і піаніст-віртуоз Євген Хмара теж зробив корисну справу на карантині. Артист наодинці вирішив вийти в ліс біля свого будинку та зібрати там сміття. Протягом двогодинного прибирання Євгену власноруч вдалося назбирати два пакети пластику.

«Зараз я проживаю недалеко від лісу, і хочу проводити карантин з користю не тільки для себе, а й для оточуючого середовища. Я в рукавицях і захисній масці - навколо мене взагалі немає людей. Буду починати збирати пластик», - сказав на відео піаніст та виклав в соцмережах фото з результатами прибирання.

Валентина Хамайко приготувала домашню моцарелу та зайнялася йогою

Ведуча ранкового шоу «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко встигла зробити одразу дві справи, на які раніше не вистачало часу - приготувати домашню моцарелу та опанувати новий асан в йозі.

«Домашня моцарела - на неї ніколи не вистачало часу в звичайному режимі життя, бо над сиром ворожиш півтора дні. А ще - розтяжка, на неї в будні ніколи не вистачає часу. У цей період стараюсь їжу сприймати як просто базову потребу, а не антистрес-терапію. Кількість булочок і млинців зменшую, а хвилини розтяжки прагну перетворити мінімум в годину... Цікаво, що нове для себе відкрили ви», - запитала підписників Валентина.

Олександр Попов приготував бейгли

Челендж #кориснийкарантин прийняв і колега ВалентиниХ амайко - Олександр Попов. Так, ведучий «Сніданку. Вихідний» вперше приготував бейгли. Як зізнався Олександр, бейгли вийшли не ідеальними на вигляд, але дуже смачними.

У соціальних мережах за хегтегом #кориснийкарантин українці вже опублікували сотні фото та відео, де вони займаються спортом, готують, читають книги, малюють картини, декламують вірші, позбавляються від непотрібних речей в домі чи навіть просто миють вікна.

Умови участі у челенджі дуже прості: зробіть будь-що нове для себе та викладайте свої маленькі перемоги у соцмережах із хештегом #кориснийкарантин. Найцікавіші фото та відео канал «1+1» опублікує на своїх сторінках в Instagram та Facebook.