Глюкозі заборонили в'їзд до 6 серпня 2023 року / скріншот

Російській співачці Наталії Іоновій, більш відомій під сценічним ім'ям "Глюк’oZa", заборонили в'їзд в Україну на 3 роки - до 6 серпня 2023 року.

Як йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України, росіянка прибула в Україну серед пасажирів рейсу з Мінська.

Під час оформлення прикордонники контрольно-пропускного пункту "Київ" з’ясували, що вона порушувала українське законодавство, відвідувавши окупований Росією Кримський півострів.

Читайте такожРосійській комендіантці Варнаві, яка виступала в Криму, зняли Заборона на в'їзд в Україну - у мережі хвиля гніву

"Сама громадянка виявилася російською співачкою, яка виступає під псевдонімом "Глюкоза" і в Крим неодноразово їздила на концерти та вечірки. У ході спілкування іноземка постійно плуталась у своїх відповідях, зокрема на початку зазначила, що в Криму останній раз була лише у 2013 році", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ додали, що в Україну вона планувала потрапити з приватною метою.

"За порушення вимог закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" росіянці заборонили в’їзд в Україну на 3 роки. З відповідним штампом у документі вона вилетіла зворотним рейсом у Білорусь", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше російська співачка, що виступала в анексованому Криму скасувала гастролі в Україні.