Королівській спадкоємиці, доньці Єлизавети ІІ виповнюється 70 років. Саме сьогодні, 15 серпня, принцеса Анна святкує свій ювілей.

На честь свята королівський палац представив нові портрети з молодшою сестрою спадкоємця престолу принца Чарльза. Принцесі Анні також присвоєно нове військове звання — вона стала головним маршалом авіації та генералом. Фотографії іменинниці були зроблені ще в лютому Джоном Своннелом. Зйомка проходила в її резиденції Геткомб-парк в графстві Глостершир.

Читайте такожМеган Маркл - 39: Кейт Міддлтон, королева Єлизавета та інші привітали дружину принца Гаррі з днем народження (фото)

Британська принцеса Анна народилася 15 серпня 1950 року в Лондоні. Наразі вона є 14-тою у черзі на королівський трон. Донька Її Величності здобувала освіту вдома та в школі. З дитинства готувалася  до виконання королівських обов'язків. 

Анна захоплюється кінним спортом та є чудовою вершницею. У 1971 році вона навіть отримала золоту медаль на чемпіонаті Європи, а у 1976 році представляла Велику Британію на Олімпійських іграх. Принцеса також займається благодійністю. Її діяльність здебільшого спрямована на допомогу дітям. 

Принцеса Анна виходила заміж двічі. Першим чоловіком був капітан Марк Філліпс (1973−1992). У цьому шлюбі народилося двоє дітей — Пітер Філіпс і Зара Філліпс. За бажанням матері діти не отримали королівських титулів. Другим чоловіком принцеси став командер Тіматі Лоренс.