Ботокс не потрібен / фото depositphotos.com

Ботокс - це модна процедура, яка користується попитом серед жінок старше 40 років. При цьому за останні роки все частіше до косметологів почали звертатися юні дівчата 20-25 років. Давайте розбиратися, це каприз чи необхідна процедура для молоді.

Більшість косметологів впевнені, що колоти ботокс в 20-25 років швидше небезпечно, ніж необхідно. Існують поодинокі випадки, коли ця процедура дійсно необхідна, а ось в інших випадках - це скоріше навіювання модою.

Читайте такожНазвані важливі інгредієнти в косметиці: для чого вони потрібні

Відео дня

Уколи краси небезпечні тим, що викликають психологічну залежність. Наприклад, дівчина в 20 років побачила на лобі зморшки і вирішила вколоти ботокс. Після цього вона їх більше не бачила. Таким чином виробляється психологічна залежність, бо в 50 років зморшок буде більше і колоти ботокс потрібно буде частіше.

В такому юному віці ця косметологічна процедура необхідна, якщо з'явилася зморшка-залом. В інших випадках - це скоріше каприз. Стан шкіри в 20 років і доступні косметичні засоби дозволяють підтримувати обличчя у відмінному стані, не вимагаючи зовнішнього втручання.

Пам'ятаєте, що казала знаменита Коко Шанель? "У 20 років у жінки обличчя, що дав їй Бог. У 30 – те, що вона зуміла створити. А в 50 років обличчя треба заслужити".

Як повідомляв УНІАН, Кардашьян показала трендовий мейк-ап.