Цього тижня в Україну повернеться спека / фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні вдарить спека.

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +29°, в інших регіонах до +25° ... +28°.

Прогноз на 3 августа / УНИАН

У вівторок в Україні без опадів. Температура вдень на півдні до +31°.

Відео дня
Прогноз на 4 августа / УНИАН

У середу, 5 серпня, буде сонячно. Найспекотніша погода буде на півдні - до +31°. У решті регіонів до +27°...+30°.

Прогноз на 5 августа / УНИАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні температура +14°…+21°, вдень до +35°.

Прогноз на 6 августа / УНИАН

У п'ятницю буде сонячно. Вдень на півдні до +37°, в інших регіонах до +34°.

Прогноз на 7 августа / УНИАН

8 і 9 серпня в Україні практично без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на півночі - до +15°, на решті території +16°…+21°. Вдень температура по країні +26°...+36°. У неділю вночі на півночі температура до +14°, вдень в Україні від +24° до +34°.

Прогноз на 8 августа / УНИАН
Прогноз на 9 августа / УНИАН

Народний прогноз погоди в Україні

3 серпня - день Онуфрія. У цей день упорядковують, ремонтують і прибирають засіки - саме туди будуть зсипати зерно нового врожаю. Ілля Пророк - з громами, Онуфрій - із земними поклонами.

Читайте такожВ Україні сьогодні без опадів, температура до +30° (карта)

4 серпня - день Марії Магдалини. У цей день дівчата вранці, до сходу сонця, виходили на луки і збирали росу. Коли гроза-вересні буде за очі. Грім гримить безперервно - буде град.

5 серпня - Почаївської ікони Божої Матері. Якщо стоїть гарна погода, в полі та городі працюють майже цілодобово, тому цей день і отримав таку назву. 

6 серпня - Мучеників благовірних князів Бориса і Гліба, у святому Хрещенні Романа і Давида. Найсильнішою загрозою для дозрілого врожаю і сіна, яке ще залишалося на луках, були грози - пожежа знищувала все і залишала на голодному пайку і людей, і худобу. Тому цей день і отримав таку назву.

7 серпня - Ганна річна. Говорили, що "яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така погода після грудня".

8 серпня - день Єрмолая. У народі говорили: "Єрмолай - хліб прибирай" - і намагалися прибрати хліб з поля якомога раніше, тим більше що цей день найчастіше був теплим і сухим. З Єрмолая починали збирати ранні яблука.

9 серпня - Великомученика і цілителя Пантелеймона. Святий покровитель цього дня відомий як покровитель всіх лікарів, саме до нього звертаються з проханням про лікування від різних хвороб.

Детальніше про погоду в вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.