Цього тижня в Україні похолодає / фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні похолодає, місцями пройдуть дощі.

У понеділок в Україні практично без опадів. На півдні до +31°, в інших регіонах до +25°... +30°.

Прогноз на 10 серпня / УНІАН

У вівторок в Україні місцями пройдуть дощі. Температура вдень на півдні до +31°.

Відео дня
Прогноз на 11 серпня / УНІАН

У середу, 12 серпня, на півдні та сході пройдуть дощі. Найспекотніша погода буде на півдні - до +31°. В інших регіонах до +21°... +30°.

Прогноз на 12 серпня / УНІАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні температура +10°...+17°, вдень до +30°.

Прогноз на 13 августа / УНІАН

У п'ятницю буде сонячно. Вдень на півдні до +27°, в інших регіонах до +25°.

Прогноз на 14 серпня / УНІАН

15 і 16 серпня в Україні без опадів. У суботу вночі прохолодніше буде на сході - до +11°, на решті території +12°...+17°. Вдень температура по країні +21°... +28°. У неділю вночі на півночі температура до +11°, вдень в Україні від +22° до +28°.

Прогноз на 15 серпня / УНІАН
Прогноз на 16 серпня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

10 серпня - Прохоров день. У цей день вшановували ковалів, які правили лемеші плугів перед оранкою землі під озимі, ладнали сохи. На Прохора сонце пече, сіно весело сушить.

Читайте такожСиноптики попереду про погрожуй в Україні 10 серпня

11 серпня - Калинін день. У цей день трапляються перші ранкові заморозки, які в народі називають Калинник, і в народі кажуть: "Пронеси, Господи, Калинника мороком (туманом), а не морозом". Якщо похолодає, так і на початку вересня ранки будуть холодними. Якщо на Калинов день не буде заморозків, так і Лука (5 вересня) ще не заморозили.

12 серпня - Сілін день. Вважалося, що цей день як не можна краще підходить для сівби озимих хлібів, тим більше що погода найчастіше стоїть похмура і прохолодна. Якщо сильно мерехтять на світанку зірки - в найближчі дні буде дощ, а якщо вдень вітер і мрячить дощ - треба чекати довгої негоди.

13 серпня - Євдокимов день. У цей день кланялися бороні - дякували їй за допомогу, приводили до ладу, очищали від землі і налиплого сміття, ставили під навіс. Якщо павутина полетіла - сонячна погода протримається ще довго.

14 серпня - Медовий спас. Початок Успенського посту. Медовий, або перший Спас ще часто називали мокрим, оскільки, за звичаєм, в цей день святили воду в річках і озерах. Дощ на медовий спас - пожеж не буде.

15 серпня - Степанов (Стефанов) день. Святий Стефан шанувався в народі як захисник і покровитель коней, до якого зверталися з проханням захистити і зберегти цих тварин, дарувати їм силу і витривалість. Якщо в Степанов день дощ - буде мало пожеж, а картопля добре вродить.

16 серпня - Ісааків день. Якщо вітер з вихорами - чекай сніжну зиму.

Детальніше про погоду в вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН .