За останні два тижні у центральному В'єтнамі повені і зсуви забрали не менше 90 життів, 32 людини пропали безвісти і постраждали до 5 мільйонів осіб.

Про це повідомляє The Watchers з посиланням на Центральний керівний комітет із запобігання стихійним лихам і боротьбі з ними.

Відео дня

Читайте такожУ Колорадо вирує найбільша пожежа за всю історію спостережень (фоторепортаж)

Зсув обвалився на казарми підрозділу 4-го військового округу В'єтнаму в провінції Куангчі, у результаті чого загинули щонайменше 14 військовослужбовців. Інцидент стався через кілька днів після попереднього зсуву, що забрав життя 13 людей в сусідній провінції Тхуа Тхієн Хюе. В уряді заявили, що ніколи не втрачали стільки військових у результаті стихійних лих.

"Було чотири-п'ять зсуви, які вибухнули, як бомби, і здавалося, що вся гора ось-ось завалиться", - сказав віце-голова комуни Ха Нгок Зионг.

Станом на понеділок, 19 жовтня, не менше 12 тисяч осіб були переміщені, постраждали майже 45 тисяч домашніх господарств, і тільки в одному Куангчі було пошкоджено близько 147 будинків і більше 70 шкіл.

За даними постійного координатора ООН, у В'єтнамі були затоплені не менше 136 тисяч будинків, понад 66 тисяч осіб були переміщені і 5 мільйонів постраждали після повені, що почалася близько двох тижнів тому.

Повені та зсуви в Таїланді

Близько 28 провінцій країни постраждали від недавніх повеней, зсувів і ураганів. Повідомляється про одного загиблого в провінції Чантабурі у результаті повені.

Загалом 25 546 домогосподарств постраждали від повені та проливних дощів.

З початку жовтня деякі частини провінції Накхонратчасіма накрили повені. Ситуація погіршилася за останні кілька днів після того, як 15 жовтня скиди води з греблі Лам Пхра Флоенг затопили частини району Пак Тонг Чай. Два дні потому стіни водосховища Хін і Нго обрушилися, що викликало подальшу повінь в Пак Тонг Чай.