Повінь у В'єтнамі / Фото REUTERS

Тропічний шторм "Саудель" вдарив по Філіппінах, викликавши повінь і евакуацію тисяч людей, і тепер він прямує до В'єтнаму.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожПовені, зсуви і урагани у Таїланді: постраждали тисячі людей

Відео дня

У цьому регіоні пройшли особливо сильні дощі на тлі погодного явища Ла-Нінья, яке характеризується незвично низькими температурами в екваторіальній частині Тихого океану.

Провінцію Кесон, на південний схід від столиці Філіппін Маніли, затопило. Місцевих жителів доставляли на сушу в човнах. 

"Дощ збігся з Ла-Нінья і припливом. Це велика проблема", - сказав губернатор Кесона Данило Суарес.

За його словами, через повінь головна дорога в провінції Кесон стала непрохідною для автомобілів.

За даними агентства з надзвичайних ситуацій, близько 6 тисяч людей були евакуйовані в провінціях на південь від Маніли.

Філіппіни - архіпелаг, що складається з більш ніж 7600 островів, які населяють 107 мільйонів осіб, щорічно зазнає приблизно 20 тропічних штормів, "Саудель" займає 16 місце в цьому році.

Агентство з надзвичайних ситуацій країни заявило, що "Саудель" вдарить по В'єтнаму в повну силу, коли досягне Парасельських островів в Південно-Китайському морі.

Довідка УНІАН. Ла-Нінья - це температурна аномалія, при якій температура Тихого океану відхиляється на 0,5° в меншу сторону. Вона триває не менше п'ять місяців.

Повені та зсуви у В'єтнамі

За останні два тижні в центральному В'єтнамі повені та зсуви забрали не менше 90 життів, 32 людини пропали безвісти і постраждали до 5 мільйонів осіб.

Зсув обрушився на казарми підрозділу 4-го військового округу В'єтнаму в провінції Куангчі, в результаті чого загинули щонайменше 14 військовослужбовців. Інцидент стався через кілька днів після попереднього зсуву, що забрав життя 13 людей в сусідній провінції Тхуа Тхієн Хюе. В уряді заявили, що ніколи не втрачали стільки військових в результаті стихійних лих.

За даними постійного координатора ООН, у В'єтнамі були затоплені не менше 136 тисяч будинків, понад 66 тисяч осіб були переміщені і 5 мільйонів постраждали після повені, що почалася близько двох тижнів тому.