Ілюстрація - флаг СНД / снгсегодня.рус

У Співдружності незалежних держав (СНД) висловили здивування указом президента України Петра Порошенка про відкликання українських представників зі статутних органів СНД.

Читайте такожРНБО підтримала припинення участі українських представників у діяльності органів СНД

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на керівника прес-служби СНД Володимира Ніканорова. За його словами, Україна й раніше виступала з деякими заявами, що «лишалися без наслідків».

Відео дня

У коментарі «РИА Новости» він зазначив, що українську сторону варто запитати, «кого персонально вони відкликали цього разу».

«Річ у тім, що в апараті виконкому [СНД] зараз немає працівників від України… Раніше, до 2014 року, у виконкомі представники України обіймали досить високі посади: заступник голови, директор департаменту, заступник директора департаменту. Це серйозні були посади. Але 2014 року вони (Україна) попередніх відкликали, а нових не призначили», – заявив Ніканоров.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності незалежних держав (СНД).

2 травня на засіданні РНБО Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах СНД і доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників.

Того ж дня РНБО підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД.