Членство в НАТО - це не лише справа воєнної реформи / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що США підтримують майбутній вступ України до Організації північноатлантичного договору (НАТО), але треба продовжувати реформи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав під час телефонного брифінгу для європейських журналістів, організованого з Брюсселя.

"Позиція США зберігається - ми підтримуємо, в кінцевому підсумку, членство України в НАТО. Це було вирішено на саміті в Бухаресті у 2008 році. І ми повною мірою підтримуємо це. Ми співпрацюємо дуже тісно з Україною у реформуванні її оборонних можливостей, оборонних установ", - наголосив Волкер.

Відео дня

Читайте такожВолкер прогнозує нові санкції ЄС і США проти Росії, якщо та не звільнить українських моряків

При цьому він сказав, що в плані реформування оборонного сектору Україні треба пройти ще довгий шлях.

"Членство в НАТО - це не лише справа воєнної реформи, але також утвердження міцної і життєздатної демократії, процвітаюча економіка, хороші відносини з сусідами, сумісність з НАТО, цивільний контроль над військовими і так далі. Існує багато того, що Україна має здійснити для відповідності вимогам, щоби стати членом НАТО, і в НАТО на даний момент немає консенсусу, щоби запропонувати рішуче запрошення, але двері для майбутнього членства України залишаються відкритими", - наголосив Волкер.

Також він сказав, що США налаштовані співпрацювати з Україною, щоби допомогти досягти стандартів НАТО.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко заявив, що Україна у 2024 році подасть заявку на вступ до ЄС і отримає План дій щодо членства в НАТО.