Якщо Росія припинить стріляти – настане мир, зазначив Порошенко \ фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що якщо РФ припинить стріляти на Донбасі, то настане мир, якщо Україна не захищатиметься, то припинить існування.

Читайте такожЄС вже затвердив нові санкції проти РФ і ухвалить їх наступного тижня - Порошенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час Мюнхенської конференції з безпеки, виступаючи у рамках сесії на тему: «Безпека у Східній Європі».

Відео дня

За його словами, з огляду на триваючу російську агресію на сході України, будівництво газопроводу «Північний потік-2», ситуацію з кібербезпекою та втручання РФ у президентські вибори в Україні та прогнозоване втручання у вибори до Європарламенту, акт агресії РФ в районі Керченської протоки «ми з вами живемо абсолютно в новій реальності і ми маємо навчитися як нам справлятися з нею».

«Якщо ми не об’єднаємося і не будемо солідарними, то агресор зможе просунитись значно вперед», - наголосив президент України.

Порошенко зазначив, що йому неприємно чути, коли іноді кажуть, що Україна і Росія мають обидві щось зробити, що Україна і Росія мають припинити вогонь.

«Це, чесно кажучи, просто нісенітниця. Якщо Росія припинить стріляти – настане мир, якщо ж стріляти перестане Україна – то Україна припинить існувати. Якщо ми припинимо захищати власний суверенітет, власну територіальну цілісність, якщо ми перестанемо захищати свободу та демократію посеред європейського континенту у 21 столітті, то ми просто станемо на коліна перед агресором», - підкреслив він.