Курченка викликали на допит до Генпрокуратури / фото УНІАН

До Генеральної прокуратури України на допит викликають українського бізнесмена Сергія Курченка, який перебуває в розшуку. Відповідна повістка оприлюднена на сайті Генпрокуратури. 

Читайте такожЛуценко: «Це суд не тільки над Януковичем, але і над Путіним»

У повістці йдеться про те, що Курченко 22 лютого о 14:00 має прийти до слідчого ГПУ для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні, розпочатому 16 листопада 2016 року за ознаками ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 березня 2018 року Печерський районний суд м. Києва надав дозвіл Генпрокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена Сергія Курченка.

ГПУ було надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка «у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду».

У ГПУ зазначали, що спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд грн.

Правоохоронці також повідомили, що за відповідними фактами Курченку повідомлено про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих статей передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

У квітні 2014 року Курченка було оголошено у міжнародний розшук.