Блакитні шоломи миротворців ООН / REUTERS

Введення миротворців на тимчасово окуповану територію України можливе за підтримки держав, які входять до Радбезу ООН і голосуватимуть на Генасамблеї ООН. Документи із цього питання пропрацьовані.

Читайте такожПорошенко прокоментував "план Сайдіка" щодо Донбасу

Таку думку висловив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак, передає «Обозреватель». Він додав, що наразі основним питанням у Європі є звільнення українських моряків.

Відео дня

"Я уже прочитав заяву нашого посла пана Єльченка, який сподівається, що ми можемо мати хоча б натяки на введення миротворців. Гадаю, документи вже давно готові, потрібна лише політична воля і підтримка держав. Якщо навіть будуть звільнені моряки, це вже велике досягнення української дипломатії", – сказав він.

Оптимістичних прогнозів стосовно рішень Генасамблеї немає, впевнений Шлінчак. Цей майданчик для обговорення безпекових питань втратив свою актуальність.

"Там нема можливості говорити про безпеку у світі. Жодне рішення Генасамблеї ООН протягом останніх років і навіть десятиліть не порушувало цієї теми", — заявив аналітик.

Президента РФ Володимира Путіна ніщо не змусить звільнити українських військовополонених. Життя людини для нього — це предмет торгу, переконаний Шлінчак.

"Він торгується не з Україною, а із Заходом. Людське життя для нього нічого не варте", — додав він.