Спостерігається безпрецедентна російська мілітаризація Чорноморського регіону / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко розповів про мілітаризацію Росією тимчасово окупованого Криму і не виключив розгортання ядерної зброї на півострові.

Як передає кореспондент УНІАН, під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України президент сказав: «Станом на лютий 2019 року в окупованому Криму Росія розмістила до 32,5 тис. військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 бойові броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 бойові гелікоптери, 6 бойових суден і 6 підводних човнів, які оснащені морськими системами крилатих ракет «Калібр».

Читайте такожРосія готується до військового удару по Україні - Порошенко

Відео дня

За словами Порошенка, «не можна виключати і можливе розгортання ядерної зброї на півострові. Інфраструктура вже розбудована, і Росія використала останні п'ять років для її відновлення та модернізації».

Він також зауважив, що спостерігається безпрецедентна російська мілітаризація Чорноморського регіону.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко сьогодні, 20 лютого, в ході робочого візиту до США взяв участь у роботі Генеральної асамблеї ООН, де вперше в історії цієї організації відбувалися пленарні дебати з нового пункту порядку денного: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».