Дмитро Разумков / REUTERS

Остаточної чіткої позиції переможця президентських виборів щодо схваленого закону про мову немає, бо цей документ іще не оприлюднений і не досліджений.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив політтехнолог команди Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

"Закон про мову став одним із механізмів виборчої кампанії", - зауважив він. Разумков нагадав, що мова стала одним із рекламних слоганів одного з учасників виборчих перегонів, і висловив упевненість, що якби цей закон розглянули раніше, то він не став би настільки політизованим.

Відео дня

Читайте такожРада ухвалила закон про мову: всі деталі

"Там більше двох тисяч правок. І на сьогоднішній момент говорити про остаточний вигляд закону поки складно, доки він не буде підписаний президентом і не стане надбанням громадськості", - пояснив політтехнолог.

"Якщо я буду державним службовцем, я обов’язково перейду на українську мову. Так, як цього вимагає закон України. Я намагаюся не порушувати закони України", - зауважив Разумков. "Не треба! Оцього точно не треба – приходити мене захищати", - додав він на репліку ведучої щодо можливості Путіна прийти захищати російськомовного політтехнолога.

Як повідомлялося, переможець президентських виборів Володимир Зеленський пообіцяв переглянути ухвалений закон про українську мову на дотримання Конституції та відповідності інтересів усіх громадян України. Разом із тим він змінив підпис своєї сторінки у Facebook з російської на українську мову.