Дмитро Разумков / REUTERS

Закон "Про президента", який пропонує ухвалити у парламенті "Самопоміч", обмежить можливості новообраного президента виконувати ті обіцянки, які він дав під час виборчої компанії. 

Про це в ефірі  "Право на владу" на "1+1" заявив політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков. 

"Закон про президента потрібний, але він повинен бути в рамках чинної Конституції. Той законпропроект, який планують розглянути у парламенті і який є у загальному доступі, це дуже серйозне обмеження прописаних у Конституції повноважень президента України. Якби в рамках цього закону було усе, дароване Конституцією, ми б не заперечували", - сказав він. 

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського пояснили його позицію щодо закону про мову (відео)

За словами Разумкова, якщо приймуть закон "Самопомічі", Зеленський не зможе виконати свої передвиборчі обіцянки. "Це удар під дих не тільки Зеленському, а 73% його виборців, які сподіваються, що він виконає усі свої обіцянки", - наголосив політтехнолог.

У команді новообраного президента зазначають, що варто прийняти такий закон, який би не вимагав внесення змін у Конституцію України. "Норми, які прописані у документі "Самопомічі" створюють напружену ситуацію і в суспільстві, і в політикумі", - заявив Разумков.

Як повідомлялося раніше, фракція  "Самопоміч" підготувала законопроект "Про Президента України", в якому хочуть чітко врегулювати повноваження глави держави та включити частину про імпічмент. Основне, на чому наголошували самі ініціатори, це обмеження права президента призначати людей на низку посад. Зокрема, в проекті закону пропонують забрати у глави держави право призначати директора НАБУ і голову Держбюро розслідувань та "передати їх" прем'єру, а призначення голови СБУ, за яке відповідає президент – пропонують віддати Верховній Раді.